Aglo i verdens

STØRSTE STAFETT

Holmenkollstafetten kalles med god grunn «vårens vakreste eventyr». Kanskje fordi Aglo annet hvert år (oddetallsår) pleier Aglo å stille med omlag 30 av de nesten 50 000 løperne.

Holmenkollstafetten andre lørdagen i mai er er verdig punktum (nesten) for et Aglo-år. Siden midten av 90-tallet har Aglo stilt med to lag elleve ganger! I starten var det dame- og herrelag, de siste gangene har det vært lærerlag og elevlag.

Det betyr at i 2019 sikta vi oss inn på lørdag 11. mai. Laget med de ansatte tok kjapt kommandoen mot elevene og ledet med fire minutter da de siste fem etappene gjenstod. Det  holdt til mål….såvidt. Elevenes sluttspurt var av det ekstreme slaget.

Kravet for en plass på laget er lyst – og kanskje litt trening i forkant. De 15 etappene i Holmenkollstafetten er mellom 390 meter og 2,8 kilometer lange.
 
Sjekk forøvrig billedserien vår med Aglo-glimt fra Holmenkollstafetten.
 
 
For ordens skyld; i 2008, 2010, 2012 og 2013 tok elevlaget relativt enkelt innersvingen på lærerne sine. I 2015 derimot var lærerne i kjempeslag og ble for en stakket stund regjerende Aglo-mester. Elevene kom tilbake i 2017… , mens lærererne fikk revansje i 2019. Det var forresten siste gang vi løp. Korona og mangel på spreke lærere(….???) får ta skylden for at pausen har blitt for lang. Nå håper vi å kunne stille lag i mai 2024! Vi pleier å reise fra Stjørdal tidlig fredag morgen, koser oss i Oslo fredag kveld, fortsetter kosingen lørdag formiddag og løper i Oslo Vest om ettermiddagen. Deretter rett hjem til Stjørdal. Beregnet ankomst pleier å være ca. 03.00 natt til søndag. Også en «uforglemmelig opplevelse».