VELKOMMEN TIL OSS PÅ AGLO!

Omlag 225 elever har sagt JA til skoleplass ved Aglo videregående skole fra i høst. Her får du mer informasjon om hva det innebærer å være Aglo-elev. Vi kan love deg glede, noe frustrasjon, mange utfordringer, nye og gode venner, et godt sted for å lære og litt hardt arbeid innimellom.

Skolestarten

Første skoledag er altså mandag 17. august kl. 08;40. Det går skolebuss fra Halsen ungdomsskole kl. 08:20. Bussen er merket ”Aglo”. Hvis du blir forhindret til oppmøte første skoledag, er det viktig å gi beskjed til skolen på telefon 74 83 43 30. Dette for å forhindre at du mister skoleplassen din. Dagen avsluttes kl. 15.10 og bussene returnerer til Stjørdal 15.15.

Er du forresten litt spent på hvordan en Aglo-lærer ser ut? Klikk på boksen under og se selv!

Den «typiske» Aglo-læreren

 

Smitteforebygging

Som alle vet må vi ta hensyn til at Korona-epedemien IKKE har gitt seg. På Aglo vgs. gjør vi alt vi kan for at ingen av våre elever eller ansatte skal bli utsatt for smitte. Dette innebærer at ALLE SAMMEN må ta et ekstra tak. Les mer om smitteforebyggingen på Aglo ved å klikke på knappen under.

Smittevern på skolen vår Om viruset på mange språk

 

PC

Vi på Aglo ønsker at alle elevene skal ha egen pc. Data er en aktiv del av opplæringen i nesten alle fag. Vi skal blant annet bruke It’s learning og iSkole som aktive redskap i undervisningen.

De elevene som har egen PC bruker denne. Skolen har ikke noe ansvar for problemer knyttet til disse maskinene. Elevene vil få mulighet til å installere Microsoft Office på skolen. Lisensen er gyldig så lenge du er elev ved Aglo videregående skole. Ved fullført skoleår vil elevene som har brukt egen PC gjennom hele skoleåret få utbetalt en kompensasjon på 500 kr.

Forøvrig er IT-avdelinga vår langt mer serviceinnstilt enn den personen Pondus forsøker å få kontakt med i tegneseriestripen under….

alt

Pondusstripe: Frode Øverli

Vi anbefaler på det sterkeste å bruke PC’er som har Windows 10. Vi bistår ikke med oppsett eller support av Mac.

Se ellers minstekrav til PC på vår hjemmeside: www.aglo.no/elev/bruk-av-pc

 Lånekassen

Søknad om støtte til utdanning gjøres nå på Internett. Alle elever med ungdomsrett har rett på et utstyrsstipend som ikke blir behovsprøvd mot foreldrenes inntekt, så det er viktig at alle søker. Søk

Lånekassen

så fort som mulig. Når skolen begynner, blir det kø og lang behandlingstid. Skolen vil begynne å bekrefte søknader i slutten av juli.

For elever under 18 år skal også foreldre signere avtalen om stipend. Dette gjøres raskest hvis foreldrene oppretter en digital postkasse.

Når du møter første skoledag, blir du registrert som møtt i Lånekassen, og da blir utbetalingen overført til din konto.

Lærebøker og annet undervisningsutstyr

Det er gratis lærebøker på alle kurs. Elevene er ansvarlige for å ta godt vare på bøkene. Bøker lånes ut mot et depositum på kr. 1000, pengene får du tilbake når du leverer bøkene ved skoleslutt. Depositumet må betales før bøkene utleveres. Ta med perm, skilleark og skrivesaker første skoledag.

Det vil være ulike kostnader avhengig av hvilket program du følger. Du vil få utdelt en faktura for utstyrspakken du trenger ved starten av skoleåret.

Skoleskyss

Aglo vgs. holder til på Skatval. Det innebærer at de fleste elevene våre er avhengige av skoleskys for å komme seg til og fra skolen.All e som bor mer enn seks kilometer fra skolen, har rett til fri skoleskyss med offentlig transport. Det betyr at en kan bruke bussene inn til Stjørdal sentrum og så ta skolebussen som vil gå kl. 08.20 fra Stjørdal til Aglo. Etter siste skoletime går skolebussen fra Aglo til Stjørdal klokken 15:15

Der kommer endelig skolebussen vår

Ved å klikke på boksen under kan du se hvordan du må gå fram for å skaffe deg gratis skoleskyss. Reglene gjelder alle elevene i Trøndelag

Slik søker du skoleskyss

 

Kantine og frokost

På Aglo har vi en kantine som tilbyr variert mat til frokost og lunsj.

Skoletur

Barnehagetilbud

Trenger du barnehageplass nå eller i løpet av den tiden du er elev på Aglo, finnes det muligheter i Aglos barnehager. Aglo barnehage, Eventyrhuset, ligger rett ved skolen. Aglo barnehage, Sentrum, ligger i Stjørdal sentrum.

Egenart

Aglo videregående skole er en virksomhet innenfor Blå Kors Norge. Dette vil komme til uttrykk gjennom et kristendomsfag med obligatoriske samlinger, aktiviteter og prosjekter. Vi ønsker å gi elevene våre en større kunnskap om kulturarven og egen tro. Aglo videregående skole arbeider aktivt for å fremme et rusfritt skolemiljø, bl.a. i samarbeid med ungdomskontakten, helsesøster og politi.

Vi er en FN-skole og støtter ellers et bistandsprosjekt, Mercy Ships, gjennom innsamlinger og arbeid med tema. Se mer på www.mercyships.no.

Den årlange tradisjonen med å gå opp til Norges topp, Galdhøpiggen, blir det dessverre ingenting av i år. På grunn av smittesituasjonen måtte vi å år avlyse turen.

Du vil få nærmere informasjon om alt som er nevnt her de første skoledagene. Dersom det er noe som du må ha svar på før skolestart, kan du prøve å ringe oss, eller sende en mail til aglo@aglo.no.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen, og håper du får et godt og utbytterikt skoleår hos oss!

Klikk på boksen under så kan du – på en litt spesiell og humoristisk måte – se hvordan et skoleår på Aglo kan være.

Et Aglo-år

 

Ellers har skolens hjemmeside adressen aglo.no. Der vil vi fortelle folk, både utafor og innafor, hva som skjer på skolen vår i løpet av skoleåret. For å kunne følge ekstra godt med kan du «like» Aglos facebookside.