VELKOMMEN TIL OSS PÅ AGLO!

Omlag 225 elever har sagt JA til skoleplass ved Aglo videregående skole fra i høst. Her får du mer informasjon om hva det innebærer å være Aglo-elev.

Skolestart

Første skoledag er torsdag 15. august kl. 10.00. Det går skolebuss fra Halsen ungdomsskole kl. 09.30. Bussen er merket ”Aglo”. Hvis du blir forhindret til oppmøte første skoledag, er det viktig å gi beskjed til skolen på telefon 74 83 43 30. Dette for å forhindre at du mister skoleplassen din. Dagen avsluttes kl. 15.10 og bussene returnerer til Stjørdal 15.15.

Er du forresten litt spent på hvordan en Aglo-lærer er? Klikk på boksen under og se selv!

Den «typiske» Aglo-læreren

 

PC

Vi på Aglo ønsker at alle elevene skal ha egen pc. Data er en aktiv del av opplæringen i nesten alle fag. Vi skal blant annet bruke It’s learning og iSkole som aktive redskap i undervisningen.

De elevene som har egen PC bruker denne. Skolen har ikke noe ansvar for problemer knyttet til disse maskinene. Elevene vil få mulighet til å installere Microsoft Office på skolen. Lisensen er gyldig så lenge du er elev ved Aglo videregående skole. Ved fullført skoleår vil elevene som har brukt egen PC gjennom hele skoleåret få utbetalt en kompensasjon på 500 kr.

Forøvrig er IT-avdelinga vår langt mer serviceinnstilt enn den personen Pondus forsøker å få kontakt med i tegneseriestripen under….

alt

Pondusstripe: Frode Øverli

Vi anbefaler på det sterkeste å bruke PC’er som har Windows 10. Vi bistår ikke med oppsett eller support av Mac.

Se ellers minstekrav til PC på vår hjemmeside: www.aglo.no/elev/bruk-av-pc

 Lånekassen

Søknad om støtte til utdanning gjøres nå på Internett. Alle elever med ungdomsrett har rett på et utstyrsstipend som ikke blir behovsprøvd mot foreldrenes inntekt, så det er viktig at alle søker. Søk på www.lanekassen.no så fort som mulig. Når skolen begynner, blir det kø og lang behandlingstid. Skolen vil begynne å bekrefte søknader i slutten av juli.

For elever under 18 år skal også foreldre signere avtalen om stipend. Dette gjøres raskest hvis foreldrene oppretter en digital postkasse.

Når du møter første skoledag, blir du registrert som møtt i Lånekassen, og da blir utbetalingen overført til din konto.

Lærebøker og annet undervisningsutstyr

Det er gratis lærebøker på alle kurs. Elevene er ansvarlige for å ta godt vare på bøkene. Bøker lånes ut mot et depositum på kr. 1000, pengene får du tilbake når du leverer bøkene ved skoleslutt. Depositumet må betales før bøkene utleveres. Ta med perm, skilleark og skrivesaker første skoledag.

Det vil være ulike kostnader avhengig av hvilket program du følger. Under kan du klikke deg inn og se hva du trenger hvis du skal gå på DH-avdelinga og TIP-avdelinga.

Utstyrsliste DH-avd. Utstyrsliste TIP-avd.

 

Du vil få utdelt en faktura for utstyrspakken ved starten av skoleåret.

Skoleskyss

Aglo vgs. holder til på Skatval. Det innebærer at de fleste elevene våre er avhengige av skoleskys for å komme seg til og fra skolen.All e som bor mer enn seks kilometer fra skolen, har rett til fri skoleskyss med offentlig transport. Det betyr at en kan bruke bussene inn til Stjørdal sentrum og så ta skolebussen som vil gå kl. 08.20 fra Stjørdal til Aglo.

Ved å klikke på boksen under kan du se hvordan du må gå fram for å skaffe deg gratis skoleskyss. Reglene gjelder alle elevene i Trøndelag

Gratis skoleskyss 2019-20

 

Kantine og frokost

På Aglo har vi en kantine som tilbyr variert mat i lunsjen. I tillegg har vi frokost-buffé hver dag fra 08.30-08.50. Mye god mat!

Skoletur

Årets skoletur blir 29.-30. august. Det ene tilbudet om skoletur vil være til Galdhøpiggen. Pris for overnatting, guiding, buss og mat vil være 800 kroner. Elever som vil være med på denne turen, må melde seg på ved skolestart. Det er en tur som garantert blir et minne for livet. Det andre tilbudet vil bestå av to utflukter i nærområdet. Dette tilbudet er gratis.

Les mer om turen til Galdhøpiggen (og sjekk mange fine bilder) ved å klikke på denne linja.

Barnehagetilbud

Trenger du barnehageplass nå eller i løpet av den tiden du er elev på Aglo, finnes det muligheter i Aglos barnehager. Aglo barnehage, Eventyrhuset, ligger rett ved skolen. Aglo barnehage, Sentrum, ligger i Stjørdal sentrum.

Egenart

Aglo videregående skole er en virksomhet innenfor Blå Kors Norge. Dette vil komme til uttrykk gjennom et kristendomsfag med obligatoriske samlinger, aktiviteter og prosjekter. Vi ønsker å gi elevene våre en større kunnskap om kulturarven og egen tro. Aglo videregående skole arbeider aktivt for å fremme et rusfritt skolemiljø, bl.a. i samarbeid med ungdomskontakten, helsesøster og politi.

Vi er en FN-skole og støtter ellers et bistandsprosjekt, Mercy Ships, gjennom innsamlinger og arbeid med tema. Se mer på www.mercyships.no.

Du vil få nærmere informasjon om alt som er nevnt i dette brevet de første skoledagene. Dersom det er noe som du må ha svar på før skolestart, kan du prøve å ringe, men på grunn av ferieavvikling kan det være vanskelig å treffe rette vedkommende. Skolen blir delvis stengt i juli. Da kan du gjerne sende en mail til oss; aglo@aglo.no.

Husk å ettersende dokumentasjon for skolegang 2018/2019. Elever som skal gå på Vg3 må sende inn dokumentasjon på Vg1 og Vg2.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen, og håper du får et godt og utbytterikt skoleår hos oss!

Klikk på boksen under så kan du – på en litt spesiell og humoristisk måte – se hvordan skoleåret 2018/19 var…

Skoleåret 2018-19

 

Ellers har skolens hjemmeside adressen aglo.no. Der vil vi fortelle folk, både utafor og innafor, hva som skjer på skolen vår i løpet av skoleåret. For å kunne følge ekstra godt med kan du «like» Aglos facebookside.