For første gang på mange, mange år blir det ingen topptur til Galdhøpiggen i år. I ettermiddag ble det endelig bestemt å droppe turen som for mange har vært et av de store høydepunktene i et år på Aglo.

– Ja, nå har vi bestemt oss.. Vi har sett grundig på FHI,s anbefalinger for slike reiser, og vi innser at en overnattingstur med både bussreise og mange deltakere fra flere klasser kan være risikabelt. Derfor var kanskje valget ikke så vanskelig å ta, sier rektor Gørild Joramo.

FHI (Folkehelseinstituttet) poengterer at slike fellesturen kan arrangeres, men på gult nivå hvor vi befinner oss i dag, bør skolene vurdere nøye hva som er nødvendig i undervisningssammenheng sett opp mot smitterisikoen.

Turen var planlagt til 27. og 28. august. «Hjemmesitterne» skulle ha ulike aktiviteter i nærområdet, men også disse aktivitetene er nå avlyst. Det betyr VANLIG SKOLE 27. og 28. august.

– Det betyr altså at vi avlyser fellesturene, men vi oppfordrer avdelingene til å arrangerer dagsturer, gjerne klassevis. Bli-kjent-dagen kommende onsdag vil likevel bli arrangert som planlagt, sier Gørild Joramo.

Vi har hele tiden regnet med tur til Norges høyeste fjell, men virusoppblomstringen de siste ukene har altså rett og slett skapt en helt ny situasjon.