fbpx
Mercy Ships

DETTE ER PROSJEKTET VÅRT:

«Jeg applauder Mercy Ships»

Nelson Mandela

Sør-Afrikas tidligere president

«En visjonær organisasjon»

Jimmy Carter

Tidligere president i USA

Det er Aglos internasjonale samarbeidspartner som blir beskrevet på denne måten.

Elever og ansatte på Aglo har alltid ønsket å se UTOVER. Derfor er det naturlig for oss å ta et globalt ansvar. Å bety noe for andre.

Prosjektet vårt sammen med Mercy Ships kom etter at elever og ansatte snakket sammen. Vi ville hjelpe, og vi ville hjelpe sammen. Til slutt hadde vi snakka så mye at vi ble enige om å støtte prosjektet Mercy Ships. Vårt mål var og er å følge prosjektet gjennom flere år.

Her kan du lese enda mer om Mercy Ships.

Historien om Mercy Ships begynte for 35 år siden da en ung mann fikk en drøm. Drømmen ble virkelig – et stort, hvitt, toppmoderne sykehusskip som gir håp og helse til mennesker med desperate levevilkår.

Jovisst, det nytter å hjelpe! FOTO: MERCY SHIPS

Rundt en milliard mennesker har ikke tilgang til selv de mest grunnleggende helsetjenestene. De plages av sykdommer som kan forebygges og ubehandlede skader. Vanlig tannverk kan uten behandling utvikle seg til livstruende krise.

Tilgang til god medisinsk behandling er helt avgjørende når vi gir hardt tiltrengt håp og helse. Hvordan kan vi klare dette i land uten infrastruktur som tilgang til rent vann, sikker strømtilførsel og profesjonelle helsefagfolk? Svaret tok form med drømmen om et sykehusskip; et selvgående hjelperedskap som kunne forflytte høyt kvalifiserte frivillige til mennesker som trengte dem mest. Med denne drømmen tok Mercy Ships form.

Mercy Ships forandrer liv – én operasjon og én medisinsk behandling om gangen. Siden 1978 har Mercy Ships utført tjenester til en verdi av om lag 6 milliarder kroner og utført mer enn 1,5 millioner tjenester i hele 54 u-land. Og det telles fortsatt.

Vi på Aglo vil gjerne være med å øke farten på tellinga.

Mercy Ships er en kristen ideell hjelpeorganisasjon som bruker sykehusskip for å bringe helsetjenester til verdens fattige. Mercy Ships betjener det akutte behovet for kirurgi ved å gi gratis operasjoner og behandling til mennesker som lider av grå stær, leppe- og ganespalte, krigsskader, brannskader, svulster, tannsykdommer og andre lidelser. De lærer også opp lokale arbeidere og helsepersonell, slik at bærekraftig utvikling kan finne sted etter at skipet har reist fra en av de mange havnene skipene har besøkt.

På Aglo har vi allerede startet jobben vår. I løpet av et skoleår satser vi på flere tiltak for å kunne bidra med støtte til Mercy Ships.

FOTO: MERCY SHIPS

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Last mer

Instagram poster
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.