fbpx
PC, nett og skoleutstyr

PC, NETT OG SKOLEUTSTYR

Vi på Aglo ønsker at alle elevene skal ha egen PC og at data skal være en aktiv del av opplæringen. Vi bruker PC til å jobbe med dokumenter, lærer fagapplikasjoner i enkelte fag og vi bruker læringsplattformen It’s Learning aktivt.

Elever bruker sin egen PC. Skolen har ikke noe ansvar for problemer knyttet til disse maskinene. Skolen gir hver elev tilgang til Office-pakken og andre programmer avhengig av studieretning og fag. Lisensene til disse programmene er gyldig så lenge du er elev ved Aglo videregående skole. 

Krav til PC
 • Datamaskinen må ha antivirusprogram
 • Datamaskinen må kunne produsere og levere inn oppgaver som er lesbare for læreren
 • Datamaskinen må fungere når du arbeider i læringsplattformen
 • Datamaskinen må fungere uten internettilkobling

I mange tilfeller vil det du har være godt nok for å gjennomføre undervisningen, men for noen utdanningsprogram kreves det at du har utstyr som støtter de dataprogrammene som benyttes i enkelte fag. Dette vil du bli orientert om ved skoleårets start.

Minstekrav til operativsystem

 • Microsoft Windows 11 for PC
 • macOS Ventura eller nyere for Mac

Tekniske minstekrav

 • Må ha 802.11n eller nyere trådløskort
 • Må ha 8 GB minne (RAM) eller mer
 • Må ha ledig diskplass til å installere programvare som benyttes på utdanningsprogrammet du skal gå. Anbefalt 150 GB ledig.
 • Må ha disk av typen SSD, minimum 250GB
 • Fysisk tastatur

Mac

Har du Mac, og må ha operativsystemet Microsoft Windows på grunn av påkrevd programvare i ditt utdanningsprogram, kan du kjøre Boot Camp. Operativsystemet Microsoft Windows kan da kjøres på den. Lisens for Microsoft Windows til Mac må du imidlertid selv ha eller kjøpe.

Chromebook

Har du Chromebook må du, når det kreves bruk av spesiell programvare eller under eksamen/prøver, stille med annet utstyr som tilfredsstiller kravene som kreves for å gjennomføre undervisning/eksamen/prøver for egen regning.

Operativsystemer

Android, iOS og Linux er ikke supporterte operativsystemer, men vil fungere i enkelte tilfeller eller enkelte arbeidsoppgaver tilknyttet undervisning.​

Lese- og skrivevansker

Elever med lese- og skrivevansker må ofte bruke spesialprogramvare som bare fungerer på Windows.

Annet utstyr
Med unntak av PC og enkelte utstyrspakker er skoleutstyr og skolebøker gratis. Ved skolestart vil du likevel motta en faktura på 1000 kroner som er et depositum for lån av bøker. Når du leverer bøkene tilbake i god stand på slutten av skoleåret får du depositumet tilbakebetalt.
Vanlig skrivemateriell som skrivebøker, linjaler, penner etc. må du skaffe selv. Privat kopiering kan du avtale med resepsjonen.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.