Korona-viruset har ikke helt sluppet taket. Det preger fortsatt samfunnet vårt. Vi har i løpet av høsten blitt en «vanlig» skole igjen.  Men, vi håper at både ansatte og elever tar en ekstra «dugnad» og setter smittevernarbeidet i fokus.

Lørdag 25.09.21 gjenåpnet Norge. Det betyr at vi i skolen kan drifte på akkurat samme måte som vi gjorde før pandemien. De grunnleggende smittevernrådene gjelder fortsatt

  1. Syke personer skal ikke være på skole eller SFO
  2. God hygiene
  3. Godt renhold
  4. Alle med nyoppståtte luftveissymptomer eller andre symptomer på covid-19, uavhengig av vaksinasjonsstatus, anbefales å teste seg. Dette må være en PCR-test, og det anbefales at man unngår skole og andre nærkontakter inntil prøvesvaret foreligger.

 

Hvis du har mistanke om at du er smittet må du fortsatt handle raskt og ruktig.

Bestill koronatest på nett (for deg med BankID eller MinID).

Ved positiv hurtigtest:

Send e-post til hurtigtest@stjordal.kommune.no der dere kun skriver navn og telefonnummer. Kommunens smittesporingsteam vil kontakte dere og sette opp en time for PCR-test.

Kommunen vil bistå med målrettet smittesporing av husstandsmedlemmer og tilsvarende nære (kjærester, overnattingsbesøk).  Du vil også få informasjon om hvilke regler som gjelder for deg og dine husstandsmedlemmer. Andre tilsvarende nære vil bli kontaktet av kommunen.

Varsling av medelever ønsker vi skjer ved at du varsler skolen om positiv test. Skolen vil da definere hvem som er nærkontakter og varsle disse.

Alle som varsles om at de er nærkontakter oppfordres til å følge ekstra nøye med egen helse i ti dager og teste seg ved symptomer. Dette gjelder for både vaksinerte og uvaksinerte. 

Kommunens hjemmesider er oppdatert med konkret informasjon. Hva skal de med symptomer gjøre, hva må de som har testet positivt gjøre og hva anbefales de som er nærkontakter til å gjøre.

Dere oppfordres til å gå på hjemmesidene «Korona» for å finne svar/informasjon.