Korona-viruset slipper fortsatt ikke taket. Slutten av forrige skoleår ble noe kaotisk med både hjemmeskole og «vanlig» skole. Vi håper og tror på en mest mulig «vanlig» skole i år. Det innebærer at både ansatte og elever tar en ekstra «dugnad» og setter smittevernarbeidet i fokus.

Det betyr at vi har visse regler vi bare følge. Her skal vi gi vi deg kortversjonen.

Når du møter lærerne dine vil det bli gitt en grundig opplæring i hvordan vi skal takle smittesituasjonen. Hygiene, avstand og fornuft er nøkkelord. Skal vi lykkes må vi stå hundre prosent  sammen om dette.

Klikk på lenken under og du vil få tilgang til videoer om Korona på mange ulike språk

 

Koronaviruset på ulike språk

 

Myndighetene snakker nå om grønt, gult og rødt nivå i det forebyggende smittearbeidet. I dag er vi på såkalt gult nivå. Da er det spesielt disse tre tiltakene som er svært viktige.

 

– Ingen som er syk skal møte på skolen

– God hygiene og forsterket renhold

– Kontaktreduserende tiltak

 

Dette vil innebære at vi skal unngå fysisk kontakt med hverandre. Unngå klemming og håndhilsing. Litt kjedelig, men nødvendig. Smil derimot bredt til hverandre og si gjerne noe pent. Vi kommer til å ha tilnærmet normal klasseromsundervisning. Men elevene skal ha faste plasser og helst også faste samarbeidspartnere/grupper. Det er også avgjørende at vi unngår køer og trengsel når vi skal inn i kantine, klasserom etc. 1-metersregelen gjelder også på skolen.

God personlig hygiene forutsettes. Det er satt ut både såpe og håndsprit rundt om på skolen. I Utdanningsdirektoratets  veileder om smittevern står det at hendene bør vaskes i følgende situasjoner: Når du kommer på skolen, før og etter måltid, i forbindelse med toalettbesøk, når du er skitten på hendene og når du har hostet.

Klasserom, toaletter/garderober, kantine og fellesanlegg vil bli vasket grundig daglig. Det er også viktig at vi er nøye med å påse at pult og kateter er rent til enhver tid. Vær klar over at mobiltelefoner er en aktiv smitteoverfører. De skal rengjøres (men ikke under springen, da…).

Også på skolebussene er det innført smitteverntiltak som du må følge når du bruker skolebussen.

Hvis du er syk eller har mistanke om at du er syk SKAL du holde deg hjemme. Gi straks beskjed til skolen om hvorfor du er borte. Ta kontakt med lege/legevakt hvis du har mistanke om at du er smittet av Korona-viruset. I så fall vil legen fortelle deg hvor lenge du må være i karantene/isloasjon.

Regelen for elever og ansatt er nå er at de kan komme tilbake til skolen når sykdommen er over og allmenntilstanden er god. Det vil si at de kan komme tilbake selv om de «snørrer» og hoster litt.

 

Telefonnummeret du må ringe hvis du trenger å ta en Korona-test: tlf. 477 81 754

 

Ved å klikke på lenken under kan du lese hele smitteveilederen som Utdanningsdirektoratet har gitt til skolene. Spør alltid hvis det er noe du lurer på.

 

Smitteveilederen