Vi skal OPP! 2469 m.o.h.

Archive Page Title - Mozart

Vi nærmer oss – litt vel kjapt vil noen si – første skoledag som forøvrig er torsdag 16. august for de vel 225 elevene våre. Som alltid kan dere forvente en allsidig og spennende skolestart her på Aglo.

Her kommer litt info om de «fysiske» aktivitetene helt på tampen av august. Det er viktig å være godt forberedt!

2 469 meter over havet. Så høyt skal altså mange av oss. Basen blir som alltid på Juvasshytta som ligger omtrent 600 høydemeter lavere. En råtøff tur oppover, men overkommelig for de aller fleste av våre elever og ansatte. Anbefales på det varmeste.

Vi reiser sydover med buss allerede torsdag 30. august. Grytidlig… Kvelden blir kjempetrivelig og svært så sosial. Neste morgen, etter en god natts søvn, trasker vi oppover. Fra stein til stein, over en diger isbre med det skremmende navnet «Styggbreen», og så fra stein til stein igjen. Er vi heldige er det såpass med snø at turen blir litt lettere. Så står vi plutselig på toppen. Nedover igjen går det stort sett av seg selv…

Galdhøpiggen er et «must» for alle som vil opp. Mange Aglo-elever har startet skoleåret der oppe i høyden. Vi tar neppe så mye feil når vi mener å huske at vi har vært der oppe 15 ganger. Skjønt et par ganger har vi faktisk blitt stoppet av snøstorm og/eller tett snødrev (se under…).

Men like vanlig har det vært med strålende sol. Den opplevelsen kan ikke beskrives – den må oppleves. Det er vel ikke mulig å se mer av Norge enn det du gjør herfra.

Ved å klikke på denne linja kan du lese mer og se mange bilder fra tidligere turer til Galdhøpiggen.

Den gjengen som blir igjen i Trøndelag vil også få oppleve to spennende og litt uvanlige skoledager. Torsdag 30. august er målet Svartkamhytta – Skatvals turmål nummer en når vi kommer litt opp i høyden. For de som ikke er kjent i området kan vi røpe at turen starter ved Skatval kirke. «Bittelitegranne» oppover retning Forbordsfjellet, nok til at det føles som en fin utfordring. Underveis blir det vel grilling på Aglo-vis!

Fredag – samtidig som den andre halvparten bestiger Galdhøpiggen – drar hjemmegjengen nordover til Falstad-senteret i Levanger. Museet her setter fokus på det som skjedde i Norge under krigen, og de er også kjent for sin evne til å trekke linjene til dagens samfunn. Å oppleve Falstad-senteret er å oppleve noe du aldri skal glemme.

Vil du lese mer om Falstad-senteret kan du klikke på denne linja.