fbpx
Sol og bris på Galdhøpiggen

Siste nytt fra yr.no; vi har sjekka så klart, og det ser slett ikke ille ut for gjengen som skal til topps på Galdhøpiggen på fredag. Det ser BRA ut!

2 469 m.o.h. Så høy skal mange av oss 29.-30. august Galdhøpiggen. Norges høyeste og flotteste fjell. Som værmeldinga viser vil det på fredag bli omtrent null grader og sol. Litt vind, 8 m/s, men det er omtrent som normalt så høyt oppe. Nede på Juvasshytta hvor vi skal overnatte og stedet hvor turen starter fredag morgen er det noen grader varmere, litt mindre vind og like mye sol.

Her kommer litt info. Det er viktig å være godt forberedt!

Basen blir som alltid på Juvasshytta som ligger omtrent 600 høydemeter lavere. En råtøff tur oppover, men overkommelig for de aller fleste av våre elever og ansatte. Stedet, eller toppen, heter Galdhøpiggen. Høyere kommer du ikke i Norge uten å fly!

Vi reiser sydover med buss allerede torsdag 29. august. Grytidlig… Kvelden blir kjempetrivelig og svært så sosial. Neste morgen, etter en god natts søvn, trasker vi oppover. Fra stein til stein, over en diger isbre med det skremmende navnet «Styggbreen», og så fra stein til stein igjen. Er vi heldige er det såpass med snø at turen blir litt lettere. Så står vi plutselig på toppen. Nedover igjen går det stort sett av seg selv…

Galdhøpiggen er et «must» for alle som vil opp. Mange Aglo-elever har startet skoleåret der oppe. Vi tar neppe så mye feil når vi mener å huske at vi har vært der oppe mer enn 15 ganger. Skjønt et par ganger har vi faktisk blitt stoppet av snøstorm og/eller tett snødrev .

Men like vanlig har det vært med strålende sol. Den opplevelsen kan ikke beskrives – den må oppleves.Den opplevelsen kan vi få fredag!  Da er det ikke mulig å se mer av Norge enn det du gjør herfra.

Forventet ankomst på toppen er vel omtrent 11.30-12.00. Da tar man selvsagt selfi og sprer utover hele nettet.

Prisen for hele turen er 800 kroner. Det inkluderer busstur, overnatting, frokost og middag. I tillegg til oppturen blir det en kjempemulighet til å bli kjent med både elever og lærere. NYTTIG!

Ved å klikke på denne linja kan du lese mer og se mange bilder fra tidligere turer til Galdhøpiggen.

Den gjengen som blir igjen i Trøndelag vil også få oppleve to spennende og litt uvanlige skoledager. Torsdag 29. august lager hvert enkelt avdeling sitt oppplegg. Noen kommer sannsynligvis til å gå inn til Svartkamhytta – Skatvals turmål nummer en når vi kommer litt opp i høyden. For de som ikke er kjent i området kan vi røpe at turen starter ved Skatval kirke. «Bittelitegranne» oppover retning Forbordsfjellet, nok til at det føles som en fin utfordring. Underveis blir det vel grilling på Aglo-vis!

Noen av de som runda Forbordsfjellet i fjor. Aglo på tur er GODT HUMØR!

Fredag – samtidig som den andre halvparten bestiger Galdhøpiggen – drar hjemmegjengen til Sverresborg Museum i Trondheim. Det blir noen år tilbake i tid. Blant annet havner vi i et klasserom fra 1800-tallet. Der blir det undervisning på gammelmåten!

Før stilte man pent opp foran skoledøra. Siden ble det salmesang, pugging, Fader Vår og skammekrok. Blant annet.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Last mer

Instagram poster
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.