Resultatet fra skolevalget på Aglo i dag er klart. To partier, AP og SP, dominerer stort med henholdsvis 45,3 og 16,1 prosent av stemmene.

Her er resultatene, og i parantes endringen fra skolevalget i 2017.

[table “14” not found /]

AP som gjorde et kjempevalg på Aglo for to år siden gikk tilbake med hele 8,9 prosentpoeng, men gjorde nok et kjempevalg på Aglo med hele 45,3 prosent av Aglo-elevene bak seg.

Senterpartiet har gått fram med kraftige byks på meningsmålingene de siste månedene, og doblet oppslutningen sin på Aglo i forhold til stortingsvalget i 2017. I dag gav 16,1 prosent av Aglo-elevene stemmen sin til nettopp SP.

Som vi ser gjorde venstresida et meget godt valg i dag. Rødt, SV og AP ville få 56,5 prosent av stemmene. Skjer det samme i Stjørdal ville det blitt maktskifte med klar margin. Forutsatt at venstresida fant en felles plattform. Ivar Vigdenes SP ville vært ferdig som ordfører til tross for stor framgang på Aglo.

De to største partiene på høyreflanken (Fr.p og Høyre) gjorde i år som i 2017 et elendig valg på Aglo og fikk til sammen bare 12,4 prosent av stemmene.

Totalt 161 av våre omlag 220 elever stemte på ett av alternativene i årets fylkesting- og kommunevalg. Elevene våre gjennomførte et skolevalg svært likt det de vil kunne møte i det ordinære valget 9. september. To valgavlukker for å sikre et hemmelig valg, registrering i Aglo-mantallet og levering av stemmeseddelen i urnen vår.