Dette er to av de dyktige frisørelevene våre. Neste fredag stiller Nour Ahmad Kamour (t.h.) og Mathilda Åhl som Aglos representanter i det Trønderske skolemesterskapet på Charlottenlund vgs. Etter et særdeles jevnt skolemesterskap på Aglo denne uka var det Nour og Mathilda som sikret seg de to plassene.

I det Trønderske mesterskapet møter jentene våre tolv elever fra Levanger vgs. og Charlottenlund vgs. Vinneren herfra skal til NM i frisørfaget i Oslo i månedsskiftet mars/april.

– Det kommer til å bli kjempegøy. Vi gleder oss. Og resten av klassen vår blir med til Trondheim som heiagjeng, forteller Nour (28) og Mathilda (16).

I Aglo-kvalifiseringen ble alle jentene vurdert av duoen Anne Berit Flægstad og Shaimaa Nourad. Anne Berit er Fagkonsulent hos Opplæringskontoret for frisørfag i Midt-Norge, mens Shaimaa var Aglo-elev i fjor. Da ble hun faktisk nummer tre i frisør-NM! Les mer om Shaimaa og fjorårets NM-konkurranse her.

– Et veldig bra nivå når vi vet at disse jentene er Vg1-elever. De besvarte oppgaven meget bra. De viste god formsans og helheten i frisyredesignet var svært bra. Disse jentene kommer til å hevde seg også i neste runde, sa Anne Berit Flægstad etter at resultatet var klart. Nour oppnådde hele 45 av 48 poeng, mens Mathilda fulgte tett på med 40 poeng.

Temaet for oppgaven var METAVERSE.  Kort forklart er Metaverse et  virtuelt sted hvor du kan ta med deg virtuelle ting og bruke de der, som for eksempel klær, kunst, frisyre og lignende. Følelsen av «tilstedeværelse» er den definerende egenskapen ved et Metaverse. Man bygger på en måte sine egne «avatars», som er representasjoner av oss selv. Litt som profilbildene våre gjør i dag, bare enda mer levende. Ved å benytte ulike teknikker innen form, tekstur og farge, bygger disse elementene hverandre for å fremheve sluttresultatet.

Bildet over viser hva jentene fikk til i det interne skolemesterskapet. Ingen hverdagsfrisyre, kanskje, men definiitivt kreativt og fargerikt. De to vinnerfrisyrene til høyre på bildet.

En krevende oppgave, mener vi…, men Nour og Mathilda syntes den var artig og spennende. I fylkesmesterskapet i NM  må de gjennom den samme oppgaven.

Nour har tildligere jobbet som frisør i Tyrkia og Syria. Nå er planen å gjennomføre to skoleår og deretter to år som lærling for å kunne fortsette frisørkarrieren.

Mathildas frisørdrøm er av nyere dato. Den har faktisk blitt skapt i løpet av inneværende skoleår. Møtet med Vg1 FBIE og Aglo har blitt såpass spennende at hun har fått lyst til å fortsette.

Hele Aglo-laget som deltok i skolemesterskapet

Lykke til sier vi. Resultatet fra fylkesmesterskapet neste fredag får dere selvsagt servert her inne på hjemmesidene våre samme dag!