Vi utvider og bygger igjen…, uten at noen ser det. På baksiden av verkstedbygget vårt dukker det nå opp en helt ny verkstedavdeling. Godt gjemt mellom verkstedbygget og bergveggen rett bak.

– Dette er spennende og det blir bra. I løpet av vinteren vil vi få en helt ny verkstedavdeling på 270 kvadratmeter. Vi blir ferdige i månedsskiftet mars/april, sier avdelingsleder på TIP, Tor Helge Akselvoll på TIP-avdelinga vår.

Bakgrunnet heter kort og godt vg2 Kjøretøy. Fra om med neste høst en del av skoletilbudet på Aglo vgs.

Avd.leder på TIP, Tor Helge Akselvoll, gleder seg til både nytt verksted…, og til snø…

Vi måtte altså lete oss fram til nybygget vi egentlig ikke har sett selv om det er et par måneder siden «skallet» begynte å dukke opp. Vi snek oss inn i rommet mellom Verkstedbygget og Villa Form, og vips; der dukka det sannelig opp.

– Veggene er på plass, og i løpet av noen få dager kommer taket opp. Så blir det støping, forteller Tor Helge. Prislappen er på omtrent åtte millioner kroner. I følge TIP-chæfen blir det mye bra verksted for pengene.

Det nye verkstedet blir et innholdsrikt og særdeles godt utstyrt bilverksted. Innafor kommer vi til å finne flere biler som elevene skal få jobbe med. Ikke gamle vrak, men biler som gjenspeiler dagens bilmarked. Her skal det jobbes med elektronikk, motorer, bremser, lys, karroseri og gear…blant annet.

– Vi er i ferd med å etablere et samarbeid med blant annet det lokale næringslivet. Det er et stort behov for fagarbeidere innenfor dette feltet. Vi garanterer ikke jobb til elevene våre, men vi tror mulighetene kommer til å bli gode.

– Kan du si noe om interessen for kurset?

– Vi har 15 elevplasser, og det er grunn til å tro at det blir kø. Det er allerede mange som har signalisert at de vil søke. Og da snakker vi om elever både fra Aglo og fra andre skoler i området, sier Tor Helge Akselvoll.

I løpet av kort tid kommer skolen til å ansette en prosjektleder som får som hovedoppgave å bygge opp det nye tilbudet. Det handler om både faginnhold og verkstedbygg.