fbpx
Aglo-elev? Les dette!

VELKOMMEN TIL OSS PÅ AGLO!

Du har tatt imot tilbudet om skoleplass ved Aglo videregående skole fra i høst. Vi vil gjennom dette brevet og vedleggene gi deg litt mer informasjon.

Skolestart

Første skoledag er torsdag 16. august kl. 10.00. Det går skolebuss fra Halsen ungdomsskole kl. 09.30. Bussen er merket ”Aglo”. Bussen kjører om Stjørdal stasjon. Hvis du blir forhindret til oppmøte første skoledag, er det viktig å gi beskjed til skolen på telefon 74 83 43 30, dette for å forhindre at du mister skoleplassen din. Dagen avsluttes kl. 15.10 og bussene returnerer til Stjørdal 15.15.

 PC

Vi på Aglo ønsker at alle elevene skal ha egen PC og at data blir en aktiv del av opplæringen i mange fag. Vi skal blant annet bruke It’s learning og IST Fravær som aktive redskap i undervisningen.

De elevene som har egen PC kan bruke denne. Skolen har ikke noe ansvar for problemer knyttet til disse maskinene. Elevene vil få mulighet til å installere Microsoft Office på skolen. Lisensen er gyldig så lenge du er elev ved Aglo videregående skole. Ved fullført skoleår vil elevene som har brukt egen PC gjennom hele skoleåret få utbetalt en kompensasjon på 500 kr.

Vi anbefaler på det sterkeste å bruke PC’er som har Windows 10. Vi bistår ikke med oppsett eller support av Mac.

Se ellers minstekrav til PC på vår hjemmeside: www.aglo.no/elev/bruk-av-pc

 Lånekassen

Søknad om støtte til utdanning gjøres nå på Internett. Alle elever med ungdomsrett har rett på et utstyrsstipend som ikke blir behovsprøvd mot foreldrenes inntekt, så det er viktig at alle søker. Søk på www.lanekassen.no. Søk så fort som mulig. Når skolen begynner, blir det kø og lang behandlingstid. Skolen vil begynne å bekrefte søknader i slutten av juli.

For elever under 18 år skal også foreldre signere avtalen om stipend. Dette gjøres raskest hvis foreldrene oppretter en digital postkasse.

Når du møter første skoledag, blir du registrert som møtt i Lånekassen, og da blir utbetalingen overført til din konto.

Lærebøker og annet undervisningsutstyr

Det er gratis lærebøker på alle kurs. Elevene er ansvarlige for å ta godt vare på bøkene. Bøker lånes ut mot et depositum på kr. 1000, pengene får du tilbake når du leverer bøkene ved skoleslutt. Vi legger ved en giro på depositumet. Depositumet må betales før bøkene utleveres. Ta med perm, skilleark og skrivesaker første skoledag.

Det vil være ulike kostnader avhengig av hvilket program du følger, se evt. vedlegg.

Skoleskyss

Alle som bor mer enn 6 km. fra skolen, har rett til fri skoleskyss med offentlig transport. Det betyr at en kan bruke bussene inn til Stjørdal sentrum og så ta skolebussen som vil gå kl. 08.20 fra Stjørdal til Aglo. Den som av helsemessige årsaker ikke er i stand til å reise med skolebussen, må fremskaffe legeerklæring på dette og få sendt den til skolen så fort som mulig. På søknad om slik skoleskyss er det ganske lang behandlingstid.

I år får alle elevene T-kort. Elevene må selv søke om dette, i god tid før skolestart. Se vedlegg.

Kantine og frokost

På Aglo har vi en kantine som tilbyr variert mat i lunsjen. I tillegg har vi frokost-buffé hver dag fra 08.30-08.50.

Skoletur

Årets skoletur blir 30.-31. august. Det ene tilbudet om skoletur vil være til Galdhøpiggen. Pris for overnatting, guiding, buss og mat vil være 800 kroner. Elever som vil være med på denne turen, må melde seg på ved skolestart. Det andre tilbudet vil være fjelltur i nærområdet og tur til Falstadsenteret. Dette tilbudet er gratis.

Les mer om turen til Galdhøpiggen (og sjekk mange fine bilder) ved å klikke på denne linja.

Barnehagetilbud

Trenger du barnehageplass nå eller i løpet av den tiden du er elev på Aglo, finnes det muligheter i Aglos barnehager. Aglo barnehage, Eventyrhuset, ligger rett ved skolen. Aglo barnehage, Sentrum, ligger i Stjørdal sentrum.

Miljøfyrtårn

Aglo videregående skole er Miljøfyrtårn, og vi arbeider for å redusere bruken av papp og plast. Vi vil gjerne servere drikke av og til, og derfor ønsker vi at du tar med deg egen kopp/drikkeflaske til bruk på skolen.

Egenart

Aglo videregående skole er medlem av Blå Kors. Dette vil komme til uttrykk gjennom et kristendomsfag med obligatoriske samlinger, aktiviteter og prosjekter. Vi ønsker å gi elevene våre en større kunnskap om kulturarven og egen tro. Vi er en FN-skole og støtter ellers et bistandsprosjekt, Mercy Ships, gjennom innsamling og arbeid med tema. Se mer på www.mercyships.no.

Aglo videregående skole arbeider aktivt for å fremme et rusfritt skolemiljø, bl.a. i samarbeid med ungdomskontakten, helsesøster og politi.

Du vil få nærmere informasjon om alt som er nevnt i dette brevet de første skoledagene. Dersom det er noe som du må ha svar på før skolestart, kan du prøve å ringe, men på grunn av ferieavvikling kan det være vanskelig å treffe rette vedkommende. Skolen blir delvis stengt i juli. Da kan du gjerne sende en mail til oss; aglo@aglo.no.

Husk å ettersende dokumentasjon for skolegang 2017/2018. Elever som skal gå på Vg3 må sende inn dokumentasjon på Vg1 og Vg2.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen, og håper du får et godt og utbytterikt skoleår hos oss!

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.