fbpx
Aglo som 2. valg? Les dette!!

Søkere som har Aglo videregående skole som andrevalg har av ulike grunner blitt henvist direkte til tredjeønsket sitt. Med andre ord; fylket har «hoppet over» Aglo som en mulighet for de som ikke har fått førsteønsket sitt oppfylt.

For Aglo vgs. betyr dette at vi nå går glipp av elever som egentlig hadde foretrukket oss. For de aktuelle elevene betyr det at de må ta til takke med tredjeønsket når de ikke kom inn på førstevalget sitt.

Det var først denne uka at Aglo-rektor Gørild Joramo ble oppmerksom på denne litt merkelige praksisen fra Trøndelag fylke.

– Det var en mor som ringte og fortalte at sønnen hadde Ole Vig på førsteønske og at han ikke kom inn der.. Han hadde oss som andreønske, og en annen skole på tredjeønsket. Han fikk plass direkte på tredjeønsket sitt. Mor hadde ringt fylket og spurt hvordan det var med Aglo, og fikk til svar at det ikke var aktuelt å komme inn hos oss, hvilket selvsagt er helt feil, forteller Joramo.

Og….

– Jeg har sendt gutten inntaksbrev i dag, sier hun.

Aglo-rektoren har vært i kontakt med Trøndelag fylke i dag. Der fikk hun vite at det har vært ulik praksis i sør og nord, og at det nye fylket ikke er helt ajour med systemet… Det hører også med til historien at den samme feiltakelsen ble gjort i 2017. Aglo vgs. har nå  fått tilsendt en oversikt over søkerne som ikke kom inn på førsteønsket sitt.

OPPDATERING: Etter å ha mottatt søkelistene med prioriteringsønsker har Aglo nå sendt 14 tilbudsbrev til elever med Aglo som andrevalg. Sent, men forhåpentligvis ikke for sent.

Budskapet fra Gørild Joramo til aktuelle søkere er nå at de kan ta direkte kontakt med skolen. Vi har fortsatt noen ledige plasser på flere av linjene våre.

Ring enten tlf. 74834330 eller mobil. 95131250. Du kan også sende en mail til aglo@aglo.no

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.