fbpx
Mange blir lærlinger

Det er spennende dager for vg2-elevene våre. Hva skjer neste skoleår? Lærlingeplass, kanskje? Eller er nytt skoleår på en eller annen videregående skole. Hjemmesida har sjekket tilstanden en uke før skoleslutt,

Vi stakk innom verkstedbygget og møtte sju VG2-TIP’ere – på vei inn i lærlingetida. Trolig er alle disse på vei mot et par år som lærlinger. Avdelingsleder på TIP, Tor Helge Akselvoll, er godt fornøyd med årets «lærlinge-kontrakt-jakt».

– De fleste av disse elevene har fått flere tilbud om læreplass og er veldig ettertraktet. Det er for få kvalifiserte lærlinger innenfor industri i vårt område for tiden, og det er gode muligheter for interessante læreplasser også i årene som kommer.

Frida ble tømrerlærling

– Årets vg2-klasse på TIP har jobbett veldig bra i de to årene de har vært her, og det gir positive resultater. Jeg vet at de som ansetter disse flotte ungdommene i sine bedrifter kommer til å få gode medarbeidere i årene framover. Mitt råd til elevene er å bruke læretiden godt og tålmodig. Så får jobb med videre muligheter komme etter hvert. Dette blir av de klassene som vi kommer til å snakke om i mange år på TIP-kontoret, sier Tor Helge.

Kortversjonen fredag 12. juni ser omtrent slik ut for hele skolen: 25 av vg2-elevene HAR allerede FÅTT lærlingekontrakt. 20 er fortsatt på leit. Resten av vg2’erne velger trolig fortsatt «normal» skolegang. På Aglo hart vi blant annet tilbud om allmenfaglig påbygging. Et vg3-løp som bygger på yrkesfag og som vil gi generell studiekompetanse.

– Det ser lovende ut for elevene våre, ikke minst med tanke på at vi bare er halveis i juni måned.  Jeg håper det order seg også for de som står uten lærlingeplass. Situasjonen rundt Korona-smitten har nok vanskeliggjort situasjonen i enkelte bransjer. Nå har det bedret seg noe, og jeg er optimist på elevenes vegne. Vi har fortsatt sommeren foran oss, sier rektor Gørild Joramo.

– Hva med de som vil bli lærlinger, men som IKKE greier å skaffe seg kontrakt?

– De som har ungdomsrett vil nok få et tilbud om et vg3-løp. Kanskje ikke på Aglo vgs, men på en annen skole i fylket, sier Joramo.

Olav Teigen er avdelingsleder på Bygg. Han kan fortelle at halvparten av de som leter etter lærlingeplass har fått kontrakt. Noen er med andre ord fortsatt på leting.

– Byggbransjen er nok sterkt påvirket av smittesituasjonen som har vært i vår. Mange har vært permitterte i bransjen, og når det nå begynner å ta seg opp igjen står kanskje ikke lærlingene først i køen. Vi har fire elever som søker lærlingeplass akkurat nå. Det jeg kan si er at det hele tiden skjer noe. Jeg tror det vil ordne seg i løpet av sommeren, sier Teigen.

Mohamad fra vg2 TIP blir industrimekanikerlærling på SIFA i Selbu neste år.

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Last mer

Instagram poster
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.