fbpx
Artig, tøft og lærerikt

Frida Synnøve Langø (24) valgte litt utradisjonelt, men hun er skråsikker på at det litt utradisjonelle var det rette.

Frida valgte BYGG og hun valgte AGLO. To valg hun hun i etterkant har jubla for.

– Det er kanskje ikke det vanligste yrkesvalget for jenter, men hvorfor ikke? Det er jo litt meg, da, sier den tidligere Aglo-eleven.

Frida gikk både vg1 og vg2 på Byggavdelingen på Aglo vgs. i årene 2015-.17. Så jobbet hun på parfymebutikken KICKS i Stjørdal ett år før hun vendte tilbake til hammer, sag og spiker. I dag er hun andreårslærling i tømrerbedriften Vi2 Bygg AS i Trondheim. To år på skole, deretter to år som lærling i bedrift. Så er tømrertittelen i boks. HURRA!

– Du og 30-40 mannfolk?

– Neida, vi er faktisk to lærlinger, og begge er jenter. Veldig artig. Det er en ganske liten arbeidsplass med 13 ansatte, og jeg stortrives. Blir tonen for tøff svarer vi med samme mynt. Ikke noe problem, det, ler Frida.

Frida valgte altså Aglo da hun skulle starte på tømrerkarrieren sin. Hun har ingen problemer med å anbefale andre å velge det samme.

– Altså…, det er de to beste skoleårene jeg har hatt. Lærerne mine var dyktige og de var hjelpsomme. De stod på for oss på mange måter. Jeg har fortsatt litt kontakt med Olav og Torgeir på sosiale medier, sier Frida.

På Vi2 Bygg AS får hun prøvd seg på det aller meste innenfor tømrerfaget. Ingen som helst spesialbehandling av jenter…

– Det dreier seg om nybygg, tilbygg, bad og rehabilitering. Vi er med på alt. Det er som sagt et spennende og artig yrke, men jeg må innrømme at det også er et tungt yrke. Men er man tømrer blir man også i god fysisk form. Har man ikke muskler fra før får man det som tømrer, sier hun. En slags frysegode, faktisk.

Bygg-avdelingen på Aglo

Olav Teigen er Aglo-veteran og avdelingsleder på Bygg-avdelinga vår. Han husker godt årene hvor Frida var elev i klassene hans.

– Det gjør jeg så absolutt. Hun var en særdeles trivelig elev å ha, og at hun får det til gjør meg rett og slett glad. For en lærer er det alltid spesielt å se elever som lykkes.

– Hvorfor skal en ungdom egentlig velge byggavdelinga på Aglo, Olav?

– Det finnes mange grunner. Norge trenger flere med denne utdanningen. Vi er med på å skape varige verdier. Yrket er både spennende og utfordrende.

– Hvordan er mulighetene til å skaffe seg lærlingeplass og deretter jobb i dette yrket?

– Akkurat nå vil jeg si at de yrkene en kan skaffe seg gjennom byggfag er blant de mest etterspurte på markedet. Vi ser også at de aller fleste av elevene våre greier å skaffe seg en lærlingeplass når de er ferdige med vg2, sier Olav Teigen.

Vi er midt oppe i den mest hektiske søketida, og BYGG på Aglo er et av våre attraktive tilbud.

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.