fbpx
Et eventyr, treet vårt til London!

Et eventyr – treet vårt til London!

 

Det flotte juletreet vårt kan være på vei til London. Midt oppe i Korona-krisen skjer det noe som kanskje får oss til å tenke i litt uvante baner – igjen.

– Det stemmer at vi har fått en forespørsel om å gi det fra oss, men jeg er ikke hundre prosent sikker på om jeg ønsker det, sier rektor Gørild Joramo.

Det er det fantastiske bildet over som er årsaken til at Gørild for åtte dager siden ble kontaktet av den britiske vise-ambassadøren i Norge. Bildet ble tatt av Aglo-lærer Børge Wahl tidlig om morgenen 2. desember i fjor. Da var det masse snø og fantastiske lysforhold på Aglo. Bildet har siden blitt vist på en større fotoutstilling på Prins Rikard-Ul-galleriet i Oslo. Det var der vise-ambassadør James Arness fikk øynene opp for Aglo og juletreet vårt. Da han besøkte Steinkjer i forrige måned la han derfor turen innom Aglo for å se nærmere på det. Han likte det han så.

Her kan du lese hele historien om Norge som hvert år sender et juletre til London

Juletretradisjonen

 

Vi har vært i kontakt med vise-ambassadør James Arness på e-post, og i svaret sitt skriver han følgende:

– Det er jo et fantastisk tre. Norge har i flere tiår sendt et tre som har pyntet opp på Trafalgar Square midt i London. Det er tradisjon for at det er den britiske ambassaden her i Oslo som finner fram til det flotteste treet. I år har vi altså havnet hos dere oppe i Trøndelag. Vi har sendt en formell forespørsel til Stjørdal kommune og skolen, og vi håper på et ja, skriver Arness.

Som vi tidligere har skrevet på hjemmesida vår (klikk på lenken)  er treet en Sembrafuru (Pinus cembra). Den tilhører underslekten Strobus, som hovedsakelig er utbredt i Nord-England. Akkurat det gjør treet vårt enda mer aktuelt for den britiske hovedstaden.

Rektor Gørild Joramo sier at skolen vil ta en avgjørelse innen kort tid.

– Vi er veldig glade i treet vårt, men det et litt smigrende når det nå sies at britene vil ha det til Trafalgar Square i desember. Jeg har selv vært i London og sett hvor fin plassen er i juletida.

– Men greier du i det hele tatt å tenke tanken på at juletreet vårt skal til London?

– Ja, det er det, da.  Vise-ambassadøren forteller at det er tradisjon at 30 personer fra treets lokalmiljø vil bli invitert over til London når treet skal tennes. Det betyr at både lærere og ikke minst elever kan få en fantastisk førjulsgave. I tillegg regner jeg med at skolen vil få en del positiv omtale i media.

Her på selveste Trafalgar Square er det meningen at juletreet fra Aglo skal stå i hele desember måned.

 

– Når vil det bli endelig avgjort?

– Vi skal ha et styremøte her på Aglo fredag 17. april, og da tar vi nok avgjørelsen. Vi vil jo gjerne ha det på Aglo, men tanken på at millioner av mennesker skal se det i London er jo fantastisk. Jeg blir svært rørt. Jeg ser for meg treet vårt på den fantastiske plassen i London. Bare tanken får tårene til å trille fritt, sier Joramo.

Hvis treet skal til London vil det bli sendt fra Stjørdal ca. 15. november. Treet vil bli fraktet ned til Langstein Havn hvor et lasteskip vil ta det med over Nordsjøen og opp Themsen til London.

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.