fbpx
En klasse UTE av karantene

Så en etterlengtet gla’nyhet: Eleven fra 3PBA som er nærkontakt med en smittet har testet NEGATIVT. Beskjeden kom ved middagstider i dag. Dermed kan omlag tjue elever og lærere glede seg til skoledag på Aglo i morgen! Jippi, sier selvsagt vi!

For de øvrige elevene/lærerne som er i karantene er situasjonen fortsatt uavklart. De 21 som blir definert som nærkontaktene i vg1 SSR testet seg i går, og de venter nå i spenning på testsvaret. Svaret får de trolig i kveld eller i morgen tidlig.

En elev på vg1 SSR fikk altså lørdag bekreftet at han var smittet av koronaviruset. Dermed er 14 elever og sju ansatte definert som nærkontakter. I tillegg er 25 lærere/elever fra 1 HOA og 1 HOB fortsatt i såkalt ventekarantene.

Vedkommende elev som nå er smittet var på skolen fredag og har altså vært i kontakt med de 45 som fortsatt er i karantene

Rektor Gørild Joramo beskriver situasjonen fortsatt som noe uavklart, men håper og tror at skolen også denne gang greier å takle situasjonen på en god og trygg måte.

Ovenfor aglo.no understreker rektor Gørild Joramo at situasjonen nå oppleves som noe uklar. Mandagens melding fra kommunen var likevel en stor oppmuntring.

– Vi har tatt våre forholdsregler så godt vi har maktet, og nå får vi håpe at dette ikke utvikler seg videre, sier Gørild

I løpet av den siste uka har dermed godt over100 elever/lærere fra Aglo vært en eller flere dager i karantene. I løpet av skoleåret har nå tre av våre elever testet positivt på koronaviruset.

Det er klart at hele undervisningssituasjonen vil bli påvirket av helgens hendelser. Treningsrommet stenges, kantina er åpen, men maten må spises i eget klasserom og alle møter skal arrangeres på Teams. I tillegg vil de klassene som er i karantene få undervisning på Teams.

Her er informasjon beregnet på elever/ansatte i henholdsvis nærkontaktkarantene og ventekararantene

Alle i nærkontaktkarantene bes ta test umiddelbart.  Den kan bestilles på Stjørdal kommunes hjemmeside. Ved bestillingen opplys at du kommer fra Aglo videregående skole. Ved negativt prøvesvar slipper familien å være i ventekarantene, mens du må fortsatt være i karantene tiden ut. Karantenetiden er ti dager, men du kan ta test fredag 4. juni. Da kan du gå ut av karantenen hvis testresultatet er negativt.

Bestill test her

Har du fått beskjed om at du er i ventekarantene gjør du følgende:  Du er i ventekarantene til rektor gir dere beskjed om at ventekarantenen opphører. I første omgang er det ikke nødvendig med koronatest, men ta kontakt med vaksinekontoret/fastlegen din hvis du har symptomer.

Karanteneregler

  • Ikke gå på skole, jobb eller andre aktiviteter utenfor hjemmet.
  • Ikke ta offentlig transport. Unngå besøk.
  • Du kan gå tur, men hold to meters avstand til andre.
  • Du bør få andre til å handle for deg. Hvis det ikke er mulig, kan du gjøre helt nødvendige ærender, men hold avstand og bruk munnbind.
  • Hold god avstand til andre voksne og eldre barn i husstanden.

 

 

LES OGSÅ SKOLENS FOREBYGGINGSPLANER EN GANG TIL!

 

La oss STOPPE smitten!

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.