fbpx
Nå blir det liv i fjæra

Aglo har en unik beliggenhet. En kjapp gårtur og vi befinner oss i et vakkert strandområde i området rundt Steinvikholmen. Det skal vi benytte oss av!

Blå Kors Norge – som vi på Aglo er en del av –  har nettopp delt ut aktivitetsmidler. Gymseksjonen vår søkte om midler til et prosjekt i fjæra og ute på sjøen. Svaret fikk vi i dag. 80 000 kroner skal vi bruke til elevenes beste.

Gymlærer Rikard Ulset var en strålende fornøyd gymlærer i dag.

– Dette blir spennende. Friluftsliv ved sjøen bur på unike muligheter, men kan for mange virke både risikofylt og utilgjengelig. Vi ønsker å gi elevene våre ferdigheter, erfaringer og opplevelser som de kan ta med seg videre i livet. Vi kan kalle det bevegelsesglede i fjæra og på sjøen, sier Rikard.

Gymseksjonen har i flere år brukt strandområdet nede i Hammårsbukta. Men vi har ikke hatt all verden av utstyr. I søknaden til Blå Kors ba gymseksjonen om støtte til blant annet kjøp av kajakker, sikkerhetsutstyr, førstehjelpsutstyr, fiskestenger og utstyr for matlaging ute. Nå skal vi greie å skaffe det.

Rikard Ulseth presiserer at det undervisningstilbudet vi skal gi nede i strandsonen vår dekker flere av kjerneelementene i kroppsøvingsfaget. Aktiviteter vi vil vektlegge i det utvida gymprosjektet vårt er blant annet samarbeid, basiskunnskap i friluftsliv, livredning, førstehjelp, utendør matlaging, kajakk og kano samt tverrfaglig samarbeid blant annet med naturfagfolket på skolen vår.

Gymseksjonen på Aglo satser nå på full fart i prosjektet fra og med høsten 2021. Spennende.

Slik ser det ut halvannen kilometer unna skolen vår.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.