Aglo har en unik beliggenhet. En kjapp gårtur og vi befinner oss i et vakkert strandområde i området rundt Steinvikholmen. Det skal vi benytte oss av!

Blå Kors Norge – som vi på Aglo er en del av –  har nettopp delt ut aktivitetsmidler. Gymseksjonen vår søkte om midler til et prosjekt i fjæra og ute på sjøen. Svaret fikk vi i dag. 80 000 kroner skal vi bruke til elevenes beste.

Gymlærer Rikard Ulset var en strålende fornøyd gymlærer i dag.

– Dette blir spennende. Friluftsliv ved sjøen bur på unike muligheter, men kan for mange virke både risikofylt og utilgjengelig. Vi ønsker å gi elevene våre ferdigheter, erfaringer og opplevelser som de kan ta med seg videre i livet. Vi kan kalle det bevegelsesglede i fjæra og på sjøen, sier Rikard.

Gymseksjonen har i flere år brukt strandområdet nede i Hammårsbukta. Men vi har ikke hatt all verden av utstyr. I søknaden til Blå Kors ba gymseksjonen om støtte til blant annet kjøp av kajakker, sikkerhetsutstyr, førstehjelpsutstyr, fiskestenger og utstyr for matlaging ute. Nå skal vi greie å skaffe det.

Rikard Ulseth presiserer at det undervisningstilbudet vi skal gi nede i strandsonen vår dekker flere av kjerneelementene i kroppsøvingsfaget. Aktiviteter vi vil vektlegge i det utvida gymprosjektet vårt er blant annet samarbeid, basiskunnskap i friluftsliv, livredning, førstehjelp, utendør matlaging, kajakk og kano samt tverrfaglig samarbeid blant annet med naturfagfolket på skolen vår.

Gymseksjonen på Aglo satser nå på full fart i prosjektet fra og med høsten 2021. Spennende.

Slik ser det ut halvannen kilometer unna skolen vår.