fbpx
25 år og typisk Aglo-elev

Janne Østby, 25 år og på vei til å bli det hun vil bli. Skolekarrieren er snudd på hodet, læretida står for tur, og en framtidig karriere på et eller annet kontor godt innen rekkevidde. Janne smiler bredt når hun oppsummerer de siste sju-åtte åra på skole.

Aglo vgs. er ikke helt som andre videregående skoler. Du kan se det på elevene våre. Fra 16 til 40+. Noen har fulgt det «normale» løpet, andre har snudd fullstendig. Poenget er at de kommer seg på rett spor. Gjerne sammen. 17-åringen har enormt mye å lære bort til 30-åringen – og omvendt.

Jannes allsidige skolekarriere ser omtrent slik ut:

  • Tre år på KVT i Trondheim. Vg1 og Vg2 på HO og Vg3 påbygg. Fullført!
  • Historie på NTNU. Ikke fullført.
  • Sykepleien i Levanger. Ikke fullført.
  • Sosionom i Trondheim. Ikke fullført.
  • Vg2 Salg, service og sikkerhet på Aglo vgs. Hun føler at det går supert. Ferdig om et par måneder!

– Ja, nå går det faktisk bra. Jeg har slitt en del med helsa, og de studievalgene jeg tok var nok ikke optimale for meg. Jeg søkte også en del jobber, og fant etter hvert ut at en kontorjobb ville passe hele meg, forteller Janne.

Men hun måtte altså ha et fag som passet og deretter en god lærlingeplass. Det er ikke enkelt når en er 25 år og har havna litt utenfor systemet i videregående opplæring. Men 25-åringen er god på nettet.

På et kontor. Det har blitt målet for Janne Østby fra Trondheim og Aglo.

– Jeg fant egentlig ikke noe som passet, men så dukka plutselig navnet Aglo vgs. opp i søkefeltet. Jeg hadde aldri hørt om skolen. Fristen for å søke var ute, men jeg tok kontakt og ble bedt om å stikke innom for å prate litt om meg selv og planene mine. Høsten 2020 ble jeg altså Aglo-elev. I klassen min er mange av elevene godt over 20 år. Jeg trivest. Jeg har hatt mange gode og nyttige samtaler med lærerne mine på SES-avdelingen. Miljøet i klassen er veldig godt, og jeg kjenner endelig mestringsfølelse. Det er godt å føle det slik  etter at jeg har slitt med skolegangen noen år.

 

Slik søker du skoleplass på Aglo – også etter søknadsfristen

 

– Og nå er du på jakt etter lærlingeplass?

– På en måte, men jeg er egentlig ferdig med den jakten. Jeg har fått tilbud om lærlingeplass tre steder! Det blir vel til at jeg velger Trondheim eiendom hvor jeg har hatt praksisplassen min dette skoleåret. Passer veldig godt siden jeg allerede bor i Trondheim. Jeg føler at jeg er ønsket som lærling hos Trondheim eiendom. De har sagt at de VIL ha meg, forteller Janne.

Trondheim eiendom er et kommunalt selskap som har det overordnede ansvaret for bygningene som Trondheim kommune eier. Selskapet er et av landsdelens største eiendomsmiljø,

– Hva driver du egentlig på med når du er i praksis hos Trondheim Eiendom?

– Alt mulig egentlig. Jeg tar telefoner, arkiverer forskjellige saker, fordeler jobber, sjekker posten og får også drive litt med regnskap, sier Janne.

 – Regnskap høres egentlig litt kjedelig ut?

– Ja, det har jeg også alltid ment. Men tro det eller ei, nå elsker jeg regnskap. Det er ikke lenge siden jeg jobba ei hel natt med en skoleoppgave om regnskap.

 – Men å være elev på videregående skole som 25-åring høres litt kjedelig ut?

– Det høres kanskje slik ut, men jeg er glad for at jeg gjorde nettopp det. Jeg har ikke ungdomsrett lenger, men jeg får ordinært lån fra Statens Lånekasse, så jeg slipper heldigvis å stresse med å jobbe ekstra i helgene.

 – Så du har ingen problemer med å anbefale folk i din alder til å velge noe helt nytt i voksen alder?

– Nei, jeg er svært fornøyd med det valget jeg gjorde i fjor, forteller altså Janne.

Kontorjobb er så mangt. Janne har økter foran kopimaskinen og streiker kaffemaskinen hos Trondheim eiendom, er det en helt vanlig kontorjobb å fikse den også…

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.