fbpx
Ville vite mer om Aglo

 

Rektor og daglig leder Thomas Mo sa tvert JA da Stjørdals ferske ordfører, Ivar Vigdenes, nærmest inviterte seg selv til Aglo. Vi har faktisk venta på han.

Skole, opplæringskontor, familiesenter og barnehager. Hele pakken ble presentert. Størst spenning knyttet det seg kanskje til Aglo familiesenter.

– Vi ønsket blant annet å høre hva ordføreren mente om at Stjørdal kommune ikke kjøper plasser på familiesenteret. BUF-etat i regionen ønsker ikke å bruke private institusjoner, og kommunen er ikke villig til å betale for plasser. Flere andre kommuner gjør det, men altså ikke Stjørdal, sa Mo.

Ivar Vigdenes gav ingen klare svar eller løfter til Aglo-sjefen, men han lyttet til argumentene. Muligens var argumentene såpass gode at bruken av Aglo familiesenter blir vurdert på nytt.

Ivar Vigdenes kunne fortelle at kommunen verdsetter grunnskoletilbudet til Aglo høyt. Noe avdelingsleder for grunnskolen Lene Staven Bjørkmo satte stor pris på.

Aglo-modellen og vår måte å drive skole på fikk ordføreren både til å lytte, stille spørsmål og kommentere. Ikke minst Aglos tilbud til kommunens grunnskoleelever fikk Vigdenes på banen.

– Jeg har fått mange innspill fra de andre skolene i kommunen, og det er bred enighet om at Aglos tilbud til grunnskoleelever i kommunen må bestå og gjerne utvides, sa Vigdenes.
Han ble også informert om noen av de utfordringene som skolen møter. Blant annet mottar Aglo bare 85 prosent av det en offentlig skole mottar samtidig som støtte til rehabilitering og nybygg er helt fraværende.

Ordføreren syntes det var spennende å høre at Aglo tross dårlige rammebetingelser likevel lykkes med den jobben de gjør.

– Kontinuitet i staben, bred og allsidig kompetanse og lærere som er svært lojale ovenfor den jobben de er satt til å gjøre, er svaret vårt, sa Thomas Mo.

En gjennomføringsprosent langt oppe på 90-tallet er tall som er imponerende i skole-Norge.

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.