Tirsdag gjelder det. To av elevene i  2FRA, Ellen Andersen (t.h) og Lisa Petterson, skal måle krefter med de aller beste frisørelevene i Trøndelag. Vinneren er klar for NM i Fredrikstad senere i vår.

Fylkesfinalen arrangeres altså  i Levanger i morgen, og Ellen og Lisa får med seg en skikkelig heiagjeng fra Aglo vgs. Resten av klassen inkludert læreren, Anne Berit Haabeth, skal sørge for full backing fra sidelinja.

I forrige uke var det klassefinale på Aglo, og både Ellen og Lisa fikk full utteling fra de to sensorene.

– Hele klassen gjorde en utmerket jobb, og jeg er litt optimistisk foran morgendagen. Vi har aldri nådd NM-finalen, men kanskje vi lykkes med å få en av våre elever dit i år, sier Anne Berit til aglo.no.

Tema for fylkesfinalen i morgen er spennende nok. «Trendy festfrisyre». Utgangspunktet er at det skal være et langthåroppsett. Her skal en rekke ulike teknikker kombineres. Det skal være fletting, tvinning og vevteknikk. I tillegg kan det brukes noen valgfrie teknikker. Forøvrig; elevene bruker et «øvingshode» og ikke levende modeller.

Inkludert de to Aglo-jentene er det 14 elever som skal kjempe om den ene NM-plassen. 12 jenter må dermed «feies rett av banen» for at Aglo skal bli representert i NM-finalen. Det går så greit, så…

– Vi må ha trua. Det blir kjempeartig å konkurrere på denne måten, men jeg tviler kanskje litt på at jeg blir den ene trønderen i finalen, smiler Lisa Petterson. Både Lisa og Ellen mener at de nå er i ferd med å gjøre et godt yrkesvalg.

– Det er aldri en dag som er lik den forrige. Dette er et yrke hvor det er lurt å være kreativ i det en gjør, sier Lisa.

Jentene har trent mye på det som skal skje i morgen. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Oppgavevalget skal beskrives og begrunnes på forhånd, og så skal teorien omsettes i praksis på «øvingshodet».