– Yess, vi fikk det, kunne avdelingsleder på TIP, Tor Helge Akselvoll (bildet), fastslå i går formiddag. JA til Vg2 Kjøretøy fra og med skoleåret 2020-2021!

For ordens skyld; TIP = teknikk og industriell produksjon…

Dermed vil Aglo vgs. neste år (2020) kunne tilby ni ulike kurs på Vg2-nivå. TIP-avdelinga vil da få to av disse.

– Vi fikk godkjennelsen fra Utdanningsdirektoratet i går, jeg fikk vel beskjeden klokka 14.00. Det var jammen en god grunn til å smile bredt. Dette kurset har stått på ønskelista lenge. Og for å være helt ærlig; jeg trodde ikke at vi skulle få ja, sier Tor Helge Akselvoll til aglo.no. I en sådan gledesstund spanderer selvsagt avdelingslederen bløtkake til sine kolleger! Med bil på…

Kake i lunsjen. «Vg2-kjørekake»…

Totalt vil det nye Vg2-kurset tilby 15 elevplasser. Og det har vi faktisk ikke plass til på Aglo…

– Det vet vi veldig godt. Men vi SKAL sikre oss god nok plass, forteller Tor Helge.

Under Verkstedbygget er det i dag et lite bilverksted. Dette skal utvides. I tillegg skal Verkstedbygget utvides med et tilbygg på vestsida mot jernbanesporet. Det vil gi en arealutvidelse på drøyt 300 kvadratmeter.

– Hvorfor var det så viktig å få JA til nettopp dette kurset?

– Hovedårsaken er at dette kurset er sterkt etterspurt av næringslivet i Stjørdal. Bilindustrien i kommmunen har økt kraftig de siste årene, og vi trenger folk med denne kompetansen, sier Tor Helge Akselvoll.

På Vg2 Kjøretøy gis det en innførende opplæring i reparasjon og vedlikehold av alle deler av kjøretøyene fra motorsykkel til vogntog. Kurset skal gi elevene grunnleggende kunnskaper om ulike kjøretøys oppbygging og funksjon. Deretter skal det være mulig å spesialisere seg i ulike fagretninger.

  • Bilmekanikerfaget, lette kjøretøy
  • Bilmekanikerfaget, tunge kjøretøy
  • Hjulutrustningsfaget
  • Motormekaniker
  • Motorsykkelfaget
  • Reservedelsfaget
  • Påbygging til generell studiekompetanse

I dag der det seks trønderske skoler som tilbyr dette Vg2-kurset. Det er Byåsen vgs., Fosen vgs., Meldal vgs., Steinkjer vgs. og Verdal vgs. Aglo vgs blir altså skole nummer sju med dette attraktive tilbudet.

Ved å klikke på denne linja kan du lese mer om Vg2 Kjøretøy.