Dag nummer to på skolen ble morsom, innholdsrik og vakker. Faktisk! Vi dro på tur i selveste nærmiljøet vårt. Hovedmålet med turen var som alltid; BLI KJENT MED HVERANDRE. Og en vidunderlig sommerdag hadde vi selvsagt bestilt på forhånd!

Omlag fire kilometer. Fra skolen vår, nedover til praktfulle Steinvikholmen, via Håmmårsbukta, opp til Håmmår og tilbake til Aglo vgs. Det lukta grønt og fagert, himmelen var helt skyfri og vi nådde sesongmålet vårt: TRIVSEL!

Vi traff tre stk. Alpakka på nabogården! Alle ville ta bilde.

Kartet under viser altså løypa vi måtte forsere. De som kan norgeshistorien sin vet at vi ruslet rundt på historiske trakter. Åtte innlagte poster som utfordret kunnskap, ferdigheter og fellesskapsmestringer. Omtrent ti elever/ansatte i hver gruppe. Sånn passe, syns vi. De med tæl og pågangsmot rakk å slå av en liten prat med alle. Akkurat det vi ønsket oss!

Åtte innlagte poster altså. Stigegolf. Memorering av bamser, fotografering, flasker og bokser. Gåter av ymse slag. Feks. denne «A og B og D 40 R», eller denne; «64 R på et SB». Svar på de to gåtene kan sendes «Bli-kjent-tur-chæfen» rikard@aglo.no

Og som en siste og niende post; GRILLING. Hamburger + pølse + div. tilbehør. Det hører liksom med på en dag som denne.

Det var med andre ord full klaff over hele linja. Sjekk billedmontasjen vår med flere bilder og bli overbevist om det samme.

Det var også et lite innslag av konkurranse i «bli-kjent-turen» vår. Vi kåret nemlig en vinner. En Aglo-klasse som kan skryte av seg selv resten av skoleåret.

Og; VINNEREN 2023 ble: Vg3 PÅBYGG

Deretter:

2. Vg2 Frisør og Vg1 FBIE

3. Vg2 HEA og Vg2 Helseservice.

4. SES Vg1 og Vg1 TIF-B