Kommende uke blir rett og slett spennende og svært så variert for Aglo-elevene. Mye skolestoff og læring selvsagt, men vi skal også delta aktivt i landbruksmessa Agrisjå som arrangeres i Stjørdal neste uke. Vi er med i den celebre gruppa med FRIVILLIGE!

Alle klassene våre skal oppover til messeområdet på Frigården til uka. Noen skal dit en dag, andre skal flere turer innom. Hektisk start med andre ord.

Et enormt område som tilsvarer 24 fotballbaner venter oss.

Sist denne messen ble arrangert i Stjørdal var i 2017. I 2023 ventes det 30 000 besøkende på området. Kanskje mer hvis det blir trøndersk go’vær. Et gedigent området på 130 dekar – eller omlag 24 fotballbaner. Totalt vil det være mer enn 300 ulike utstillere/utstillinger på området. Samt en hel gjeng med elever og ansatte fra Aglo vgs.

Det kommer til å skje mye på messeområdet 25.-27. august. Lokal mat, dyr av alle mulige arter, små og svære maskiner, folkeliv, håndverk, mat og underholdning. Blant annet.

Fredag morgen møtte hele Aglo daglig leder for Agrisjå, Jomar Ertsgaard, i Aglo-auditoriet. Informasjon om kjempearrangementet samt å «skape Agrisjå-glød» stod på programmet. Det er nemlig litt av en jobb vi står ovenfor. Totalt er det 650 frivillige i aksjon, og en stor del av disse kommer altså fra oss.

En folkefest for ALLE grupper.

Hva betyr det egentlig å være frivillig på et slikt arrangement? Jomar Ertsgaard la vekt på at dette skal være en GOD OPPLEVELSE for de frivillige. «HÆLS OG GLIS» var et av rådene fra Ertsgaard. Jobb etter mottoen VI OG IKKE DE et annet nyttig tips.

Aglo vgs. stiller i det som blir kalt velferdsgruppa. Vi skal med andre ord være der for besøkende, utstillere, media, VIP’er. Blant annet. Rydde i det store området, steke og servere vafler til andre frivillige samt stå i porten og ønske velkommen og vise vei videre inn i området.