fbpx
I full sving på Agrisjå

– Oppgaven er å lage kaffe og vafler og dele ut til alle de som jobber med Agrisjå. Vi skal være med å lage god stemning!

TEKST OG FOTO: INGUNN NESSET, STJØRDALSNYTT

Det forteller Aglo-lærer Jannicke Indergaard Kvigne. Hele uka har hun med seg et knippe Vg1- og Vg2-elever fra Salg, service og reiseliv til Agrisjå.

De har base på messeområdet hvor de i all hovedsak lager kaffe og vafler. Dette deler de så ut til folk som jobber på messeområdet i Lånke i dagene før åpning og under hele arrangementet i helga.

– Folk blir kjempeglade

– Vi lager kaffe, vaffel og lunsj til de som jobber her. Vi smiler, sier hei og værsågod, ta deg en pause! Folk blir kjempeglade. Det forteller Amjad Houriyeh fra Vg1, Abdel Mouazen og Ahmad Najjar fra Vg2 (se hovedbildet vårt.)

De er veldig fornøyde med oppgavene og blir svært godt mottatt hos travle arbeidere rundt omkring på området. De synes det er ok å være sammen på en annerledes måte enn i klasserommet like etter at skoleåret har starta.

– Vi har ikke gjort dette før, så det er litt spennende for oss. Det er ei bli-kjent-uke hvor vi jobber sammen om frivillighet. Og de lærer jo salg, service og reiseliv i praksis med dette. Vi er også opptatt av at arrangementsbyen Stjørdal trenger rekruttering av frivillige, og vi håper dette kan være vårt bidrag til at ungdom oppdager gleden og samholdet i det å jobbe som frivillig, legger Jannicke Indergaard Kvigne til.

Glad for å få hjelp

– Det er veldig bra for oss å få bistand til forefallende arenaoppgaver, sier daglig leder Jomar Ertsgaard i Agrisjå.

Han kommer syklende bort og tar seg tid til en kaffe i travelheten tre dager før messestart. Lederen er veldig interessert i å høre i ettertid hvilke erfaringer Aglo-elevene sitter med fra arbeidet. Hva var bra, og hva var dårlig?

Ertsgaard forteller at Agrisjå har i alt 650 frivillige og mer enn 30 i stab. Det genereres totalt 600.000 kroner til lag og foreninger gjennom messa. Aglo-lærer Jannicke understreker at skolen ikke får midler for sitt frivillig-prosjekt.

Hele skolen deltar

Alle elevene ved Aglo VGS deltar på messeområdet i løpet av bli-kjent-uka si med forskjellige former for frivillig arbeid. Noen flytter gjerder, raker underlagsflis eller graver grøft. Vi traff noen fra teknologi- og industrifag, TIF, som var i ferd med å male en kiosk.

Iveren var stor, og lærer Tore Kjølstad synes dette er en fin ting å gjøre i starten av skoleåret.

– Her ser vi at elevene kommer i kontakt og prates når de er i aktivitet. En grei måte å bli litt kjent på med det samme skoleåret starter, sier han.

– Fint med litt maleaktivitet på starten av skoleåret, synes Vg1-elevene Deanna Sivertsen og Oliver Kristoffersen på TIF, sammen med lærer Tore Kjølstad. Foto: Ingunn Nesset

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever!Image attachmentImage attachment+6Image attachment

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever! ... Se merSe mindre

4 uker siden
Last mer

Instagram poster
Årets aller siste skoledag på Aglo i morgen. Litt deilig, spennende og veldig vemodig. Vi ser fram til å møte alle de flotte elevene våre i morgen tidlig. Vi sees - og deretter blir det GOD SOMMER OG LYKKE TIL VIDERE!
#aglo #blåkors #skatval #stjørdal #frosta #levanger #malvik
Det lille rommet rett utafor elevkantina har ikke vært i bruk på år og dag. Nå har miljøteamet kommet med ideen om å gjøre det om til et koselig samtalerom! Vi ønsker at rommet skal brukes til trygge samtaler mellom elever og miljøterapeuter. Vi håper at vi får tid til at elever kan «droppe innom» og komme til en trygg voksen om de har behov for det. Vi vil rett og slett være en ekstra trygghet for mange i skolehverdagen, og håper dette blir noe positivt! Og på bildet ser du "miljøterapeutsnekkerduoen" Marit Holiløkk Skjervold (t.v.) og Andrea Nesbø.
#Aglo #skatval #stjørdal #blåkors
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart