«Ventetida» er her endelig, og på en skole som vår er det tradisjon å markere den skikkelig. Så også i år. De siste fem årene er en ny og vakker Aglo-tradisjon skapt. Vi toger ned til Steinvikholmen med et flott fakkeltog. Ikke et kjempesvært fakkeltog, men et fint et.

Været var som sagt av det slaget som vekker både elev og lærer. En plussgrad, sludd fra himmelen og en småsur bris. Første time denne uka var utendørs, og det var garantert en våken gjeng som møtte til andre time.

advent_d.jpg

Men med vakre Steinvikholm Slott som bakgrunn fikk samlingen vår den rammen den fortjente. Elevene ble busset halveis ned, og fikk gå med fakler den aller siste biten ned mot de vakre slottsruinene. Vi som i en sådan stund vendte blikket forventningsfullt oppover fikk også se at en havørn var med på adventsstunden vår (den var i alle fall litt nysgjerrig…). Oppover til skolen igjen måtte alle gå…

Prost Dagfinn Slundgård var med oss og satte advent i sitt korrekte perspektiv. Før første gang i skoleåret sang vi julesanger, og dermed er vi klare for det som er i vente.

De foregående år har det alltid vært vår ex-rektor og nåværende sokneprest i Hommelvik, Bjørn Hesselberg, som har vært med oss denne dagen. I år kunne han ikke delta på grunn av alvorlig sykdom. Bjørn var savna, og vi som kjenner Bjørn hadde han nok i tankene våre der vi stod.

adventc.jpg