Joda, vi fikk rett igjen. Vg1 Design og håndverk var der. Da skjer det vanligvis noe…

Klassen hadde noe vi kan kalle for et «julekransverksted». Det handler om å lage julekranser i ulike utgaver. Spenstig og artig. Og ikke bare det; de skal selges og inntekten blir en skikkelig julehgave til bistandsprosjektet vårt, Mercy Ships.

onsdag 13.desember, kl. 11.00–13.30, og fredag 15.12 fra kl. 12.00-13.30

I tillegg til kranser selger vi glasskunst og keramikk juletrepynt.

– Det er en del av blomsterdekoratørfaget. Målet er å lage ulike kranser, og kvaliteten på det vi produseres skal være såpass god at det skal være salgbart, forteller klassens lærer Christina Henriette Myran.

advent_aab.JPG

Klasserommet i første etasje på Villa Form er veldig ofte preget av rot. Så også i dag. Det flyter liksom noe over alt. Da vi stakk innom lå det halm på bord, stoler, golv osv. En kongle her og fire kongler der. En glassengel her og en pepperkake der… Med andre ord; skikkelig koselig.

Sånn kort oppsumert: Det ble laget hjerter av bjørkepinner, runde (og litt mindre runde) halmkranser. Noen med masse pynt og noen litt mer sparsommelig pynta. I en fargerik klasse som vg1 Design og håndverk er det definitivt forskjell i smak.

Og elevene storkosa seg visst.

– Vi lærer noe vi ikke kunne fra før, og vi får være kreative. Vi eksperimenterer med ulike teknikker, kunne elevene fortelle til aglo.no.

Det blir altså stort kransesalg om kort tid. Først skal produktene stilles ut på Villa Form (stikk gjerne innom), deretter blir det megasalg av kranser på Aglo. Ring gjerne Christina hvis du vil forhåndsbestille en eller flere kranser til jul.

adventaac.JPG