Plutselig – nærmest over påska – oppdaget vi det bare er noen ytterst få uker til EKSAMEN. Den oppdagelsen kom jammen brått på de fleste av oss.

Hvilket betyr at annenhver tanke oppi hodene våre fra nå av handler om nettopp eksamen. På AF-avdelinga er det i dag og i morgen fullt kjør. Vi er nemlig i gang med å teste muntligeksamen!

Av litt naturlige årsaker havna hjemmesidas utsendte i mattegruppa. Hovedbildet over viser fire av de som skal opp i matte muntlig i morgen. Foran Vetle og Teerarat. Bakerst ser vi Kafaa og Espen.

– Matte er kanskje ikke det optimale muntligfaget. Det er lettere å regne oppgaver på papiret enn å forkare matematikk muntlig. Men det er sikkert nyttig å ha prøvd det før det blir skikkelig alvor, sier de seks fra 3AFA som ble trukket ut i matematikk muntlig. I dag klokka 08.45 fikk de utdelt et tema. Tre skal ha statistikk som hovedtema, mens de tre andre trakk funksjonslære. To svære emner som skal presenteres i løpet av noen få minutter.

I klasserommet på den andre siden av korridoren traff vi engelsklærer Bente sammen med tre elever som skal opp i internasjonal engelsk. Helt tyst i rommet da vi kom inn. Stillhet, konsentrasjon og på jakt etter engelskunnskap.

Ingen enorm jubel for fagvalget, kanskje, men stort sett fornøyde. De kan nemlig engelsk.

Treffer du noen i kveldinga som er svært interessert i demokratiutviklingen i Norge eller årsakene til de to verdenskrigene, er det rimelig god grunn til å tro at de har en klar og grei avtale med historielærer Rikard i morgen formiddag.

Engelsklærer Bente gir nyttige tips til Sarah, Oskar og Runar.

De satt i små grupper i klasserommene våre. Matematikk, internasjonal engelsk, historie, naturfag, norsk og historie. Akkurat slik det kommer til å skje med denne gjengen de to siste ordinære skoledagene i juni. Da er det «ordentlig» eksamen med sensor og hele «pakken». Med andre ord litt kjekt å prøve ut på forhånd.

Alle(!) elevene i AF-avdelingen skal i utgangspunktet ha to skriftlige eksamener samt en muntlig eksamen. De øvrige vg1- og vg2-elevene våre kan slippe litt heldigere unna eksamensstresset i fellesfagene. Men noen kommer likevel garantert opp.

Første eksamenstrekk er forøvrig onsdag 15. mai klokka 09.00.