fbpx
– Vi skal bry oss om miljøet

Et godt utgangspunkt for å bli miljøbevisst er å være ute i naturen. Å gå seg en tur ut – se på blomstene som er i ferd med å blomstre, høre på fuglene som kvitrer, og kjenne på lukta av stranda, skogen eller fjellet. Kanskje flagrer en sommerfugl forbi. Kanskje får en sett snurten av et dyr også.

Aglo-rektor Gørild Joramo

Det er en verdi i seg selv å være ute i naturen. De fleste får senket skuldrene av å være ute. Det skal være positivt for blodtrykket, og i tillegg får man rørt seg. Det er aldri dumt for oss som har vårt tilhold i skolen. Det blir fort mye stillesitting. Dessuten vil det nok også være slik at om man får et godt forhold til naturen, så vil en samtidig bli mer bevisst på å ta vare på den. Noe som er viktigere enn noen gang.

Og hvordan står det til på Aglo når det gjelder bruk av naturen, naturvern og miljøbevissthet?

Vi vet elevene er engasjert. I fjor vedtok elevrådet at det skulle bli slutt på å bruke engangsbestikk på skolen. Veldig bra tiltak! I år har de foreslått å få montert el-billading, og det er nå på plass to ladestasjoner. SES-avdelingen har gjenbruksbutikk, design og håndverkavdelingen har hatt prosjekt med gjenbruk, AF-avdelingen har hatt felles miljøprosjekt i norsk og naturfag, et par av avdelingene skal ha strandryddedag osv. osv.

Kroppsøvings- og naturfaglærerne pleier å sørge for å få med elevene ut i naturen, særlig på høsten og på vårparten. HO-avdelingen gjennomfører 30 minutter om dagen med uteaktiviteter gjennom hele skoleåret.

I det hele tatt er det mye positivt som er blitt gjort, og mer skal det bli. Vi har hatt og skal ha miljødag med innbudte gjester, og forhåpentligvis blir vi enda mer inspirert.

Det er så viktig at hver av oss tenker over hvordan vi kan bidra. Eksempelvis kan vi sortere søppel, passe på at vi ikke kaster plast eller annen søppel i naturen, ikke kjøpe mer mat enn det vi faktisk skal spise, tenke over om vi trenger tingene vi kjøper, og velge kvalitetsvarer slik at vi kan bruke varene lenger. Transport er et annet tema hvor hver av oss kan bidra mye. Vi bør bruke offentlig transport når det går an, for ikke å snakke om å gå eller sykle.

Selv var jeg på telttur med mann og hund i helga. Målet var å få sett orrfuglleik, men orrfuglen så vi ikke noe til. Derimot hørte vi måltrost, ravn og rugde, men først og fremst en ett år gammel elghund som ikke skjønte at vi ikke skulle hjem til kvelds. Og vi ryddet godt opp etter oss!

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Last mer

Instagram poster
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.