På Aglo trenger det IKKE være lettvint å bli hele 60 år. Spør bare «chæfen» vår, Gørild Joramo.

24. april 1959 så hun altså dagens lys. 60 år seinere, i dag med andre ord, ble hun møtt av vann, massevis med vann. Noen mer eller mindre gode kolleger satsa på en skikkelig bløt velkomst på skolen i dag.

Hele kontoret hennes – ca. 10 kvadratmeter – var fylt med vann…, i kopper. Hundrevis med kopper fylt med vann og litt te, dekket hundre prosent av kontorgulvet. Jubileumsfeiringa startet med andre ord med å tømme hundrevis med kopper opp i bøtter og spann. Alt måtte ut før hun kunne komme inn. Artig.

Jubilanten elsker bøker. Ikke så uvant for en norsklærer, det.

Og rundt omkring i korridorene gikk ansatte og smålo for seg selv mens 60-åringen jobba seg fram mot kontorpulten sin. De frekkeste koste seg med morgenkaffe mens chæfen slet. Koselig…

Gørild har blitt en del av grunnfjellet på Aglo. Tar vi ikke helt feil har hun i år tilbrakt nøyaktig halvparten av de 60 årene på skolen vår. Først som lærer, så avdelingsleder, inspektør, assisterende rektor og i dag rektor og daglig leder.

På Aglo har hun klatra opp Galdhøpiggen, sprinta opp og ned i Holenkollstafetten…og hun har spilt bedriftshåndball for Aglo. Det må ha vært den gang begrepet «best uten ball» så dagens lys…

Hele Aglo-familien gratulerer, og vi lover at vi skal være ekstra snille og omsorgsfulle resten av dagen. Æresord!