Jepp, vi tok mandagshandlingen i dag. Snek oss avgårde litt før arbeidstidas slutt, bare for å møte på en hel haug med elever. REMA var litt sånn Aglo i dag.

De 13 SES-elevene våre hadde altså overtatt REMA-butikken i Husbyfaret. De drev på med omtrent alt av det som blir drevet med i en butikk. Vi kom tomhendt INN og ganske så nedpakka ut igjen. Vi blir litt ekstra shoppingtente når vi handler med de vi omgåes daglig på Aglo.

«HEI, JA, KOM og HA DET».

REMA-slagordene funka som bare det. Ved inngangsdøra ble vi møtt av Samuel (se hovedbildet) som for anledningen var ikledd sitt aller bredeste smil. Vi måtte altså inn…

Fruktdisken er yndlingsdisken til undertegnede. Bananer til kona og appelsiner til undertegnede. Gammel vane som også virka i dag. Så litt smågodiser vi ikke røper hva er for noe, men vi tar det nok til ettermiddagskaffen. Runda noen hjørner bare for å møte enda flere elever. Og tro det eller ei; vi møtte også flere ex-elever og et par kolleger.

Så gikk vi oss rett på mandagens butikkscæf Sonja. Litt småsliten, tror vi… Litt stolt var hun også, kunne vi se.

– De første av oss var på plass allerede 06.00 i morges. Siden har det bokstavelig talt gått i ett. Slitsomt og gøy på samme tid. Masse folk har også vært innom oss. Blide folk, forteller butikkchæfen.

Men, forteller chæfen…

– Vi har møtt noen utfordringer også. Tøffe utfordringer. Kjøleanlegget fungerte ikke helt topp i morges. Vi måtte ut med varer og siden inn med varer. Vi visste ikke helt hvordan vi skulle møte akkurat den situasjonen, men det ordnet seg heldigvis. Av og til går ikke alt som planlagt, men det er jo en del av en slik jobb, sa Sonja.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

– Ingen som sniker seg ut for å ta en ekstrapause heller?

– Nei, vi har stått på hele tiden, sier altså Sonja som helt sikkert kommer til å sovne tidlig i kveld.

Vi greidde å komme oss ut også. Gjennom kassa også. Opp med bankkortet og litt ekstra slanking av kontoen…

 

Klikk her og les hva STJØRDALSNYTT skriver i avisa si om Aglo-elevene.