fbpx
Vi har ingen Aglo-russ å miste!

TEKST OG FOTO: tsj

Statistikken viser at ungdom rundt 20 år er mest utsatt i trafikken. Og det er ingen hemmelighet at russetiden kan være en farlig tid. Det er hovedårsaken til at Trygg Trafikk hver eneste høst inviterer russen til motivasjonssamling.

AGLO VAR REPRESENTERT med en lærer og fire russ. Og det vi opplevde gjorde et sterkt inntrykk. Ikke minst da to pårørende fra Stjørdal fortalte sine historier.

For to år siden omkom tre elever fra naboskolen vår, Ole Vig vgs., i trafikken. Odd Egil Lunnan mistet sønnen sin, Stian, mens Kristin Laugtug mistet sønnen sin, Simen.

– Jeg føler det som om det hendte i dag. Jeg har grått hver eneste dag etter at Stian omkom på E14. Ikke la foreldrene deres få oppleve det samme som jeg. Dere må være så glade i dere selv at dere slipper å oppleve dette, var Lunnans oppfordring til årets russ.

Fra vår plass midt i salen kunne vi lett både se og høre at dette var to historier som gjorde inntrykk. Mange Aglo-russ kjente en eller flere av de tre ungdommene som omkom.

AGLO-RUSSEN ER IKKE MANGE, men de kommer garantert til å markere seg de kommende månedene. De fire som var på Verdal; Kristine Svare (t.v. på bildet), Iris Hofstad, Randi Martinussen Størseth og Niklas Stinnerbom er innstilte på å gjøre årets russefeiring til en positiv opplevelse. Det innebærer visse kjøreregler.

– Vi vet at rus kan sette liv i fare, og vi ønsker en russefeiring uten flatfyll, slossing og ufornuft. Det er nulltoleranse for å kjøre bil hvis en ikke er klinke edru. På arrangementene våre kommer vi også til å sørge for at minst en eller to fra russestyre holder seg unna alkohol. Dette skal være en tid hvor russen skal kose seg sammen, sier de fire.

alt

PÅ SEMINARET ble det også advart mot «kreative» knuteregler med alkohol i fokus. Aglo-russen kommer definitivt ikke til å få knute i lua etter å ha drukket en kasse med øl.

– Russestyret skal komme med forslag, og før de blir endelig vedtatt skal de godkjennes både av rektor og politiet, forteller årets russesjef, Iris Hofstad.

– Litt forsiktighet betyr vel ikke nødvendigvis en kjedeligere russetid?

alt– Neida, Aglo-russen skal ha det gøy. Vi er vel som russ flest; både på godt og vondt, sier de fire.

– Hvordan opplevde dere dette seminaret?

– Det var råbra. Vi visste vel det meste på forhånd, men det er veldig bra å bli påminnet om det, sier de.

KVARTETTEN FRA AGLO VGS. forteller til aglo.no at de i løpet av skoleåret skal være med på å arrangere både trafikkdag og revy på Aglo. I tillegg inviterer de alltid politiet til å møte dem rett før den store og til dels heftige russetida starter.

En aldri så liten oppfordring til Aglo-russen 2012: «Venner av livet kjører rusfritt».

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.