fbpx
Ett mål for alle – alle i mål!

 

TEKST OG FOTO: tsj

Du har sikkert lagt merke til at Blå Kors-logoen er sentralt plassert på hjemmesida vår. Ingen stor tilfeldighet siden vi er en del av det etter hvert så mangfoldige arbeidet Blå Kors har i Norge.
Aglo videregående skole, Øvrebø videregående skole (Vennesla),  Seiersborg videregående skole (Fredrikstad) og  Hop videregående skole (Askøy) utgjør den etter hvert så celebre skolegruppen. Ved å klikke på skolenavnene kommer du direkte til hjemmesidene deres. Der kan en også lese mer om de ulike fagtilbudene på skolene.
Gørild Joramo, assisterende rektor på Aglo vgs., mener de fire Blå Kors-skolene er et viktig og nødvendig supplement til den offentlige skolen. Alle skolene våre har økt aktiviteten betydelig de siste årene.
– Først og fremst er våre skoler mindre. Vi har en felles holdning hvor vi legger vekt på å skape trivsel og trygghet. Det er faktorer som etter vår mening må være på plass før læring kan skje. Det er også viktig å poengtere at Blå Kors-skolene har et felles verdi- og menneskesyn, sier Gørild Joramo.
Aglo videregående skole er den desidert største av de fire Blå Kors-skolene. Vi har nesten like mange elever som de tre andre til sammen. Totalt har de fire skolene omlag 360 elever og 140 ansatte (60 til hvis vi tar med hele Aglo Opplæringssenter).
Mange forbinder Blå Kors med rus og alkohol. Delvis korrekt. Men de siste årene har organisasjonens arbeid favnet mye bredere. De fire Blå kors-skolene er et utmerket eksempel på det. Fire skoler som først og fremst skal være et attraktivt og utfyllende alternativ til de offentlige skolene. I tillegg har Blå Kors satset stort på forebyggende arbeid både blant barn og ungdom.
Hvem er den typiske eleven på en Blå Kors-skole?
Vi lar Gørild Joramo besvare spørsmålet:
– Den typiske eleven som går på våre skoler er en elev som trenger nye muligheter. Vi har også en noe større aldersspredning enn andre skoler, sier hun.
alt
Øvrebø videregående skole i Vennsla, rett utenfor Kristiansand.
 
Ett av skolenes mange fortinn er at skolene våre har relativt få elever. Noe som igjen skaper trygghet og et tett og godt miljø hvor lærere og elever kommer tett innpå hverandre.
Undertegnede har i løpet av de to siste årene vært innom alle Blå kors-skolene. Vi har møtt elever, og fellesnevneren kan gjerne være en uttalelse som dette:
– Vi skulle visst om denne skolen da vi var 16 år. Det er et lite og tett miljø, og siden skolen er såpass liten får lærerne tid til oss. De ser oss, og de bryr seg, fortalte to jenter vi møtte på Øvrebø videregående skole.
I uke 46 kommer aglo.no med en ny artikkel hvor vi lar rektorene på de fire skolene fortelle om sine erfaringer og planer for Blå Kors-skolene.
Her er en oversikt over størrelsen på de fire skolene:
skole                         elever ansatte  
Aglo 175 65
Øvrebø  76 32
Seiersborg  75 33
Hop  32  8

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen SKAPERGLEDE. Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det!Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen "SKAPERGLEDE". Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det! ... Se merSe mindre

1 uke siden
Last mer

Instagram poster
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.