fbpx
Vi er ikke BARE på tur, sjø

Hallo, folkens. Viktig melding fra oss på Aglo. Vi er ikke BARE på tur. Vi driver god, gammeldags skole også. Vi har klasserom, fag, lærere og lekser. Det er helt sant!

De som har lest hjemmesida vår de siste ukene har garantert fått et inntrykk av at vi kun drar på tur og har det artig. Litt rett og litt feil. Vi har det artig! Og vi drar ikke på tur hele tiden, selv om det altså kan virke sånn.

Derfor har hjemmesidas mann tatt en liten sjekk rundtomkring for å sjekke om vi er tilbake i tradisjonelt gjenge. Går vi fortsatt og vandrer rundt i Jotunheimen, er vi fortsatt i 1850-årene på Sverresborg Folkemuseum eller har vi slått oss til ro i Mariaklosteret på Tautra for godt.

Vi kan berolige.

Folk er tilbake igjen. Selv hadde jeg gleden av å introdusere begrepet algebra i 3AFA. 3a + 4a = 5a, mens 3a + 2b = 3a + 2b og merkelig nok ikke 5ab. Det gikk som smurt. Elevene var utvilsomt i «lære-matte-modus» igjen. Takk og lov for det…

Etter lunsj sjekka vi en gang til. Hadde de falt tilbake til «gamle synder». Men, neida. 3AFA hadde norsk med Randi Avelsgaard (læreren med de fire a’ene). Satt som tente lys og skrev. Skrev og skrev. Ingen satt med fjellsko, ullundertøy og gamasjer og drømte seg bort i høyfjellet. De skulle LÆRE fag! Vakkert; rett og slett VAKKERT!

Vi gikk videre rundt. Vi var ikke helt overbevist om at det foregikk læring av FAG rundtomkring på hele Aglo. Men det gjorde det, gitt.

I frisørsalongen ble det klippa hår etter alle kunstens regler. Forstod vi frisørlærer Elin Stuberg rett handla det blant annet om viktigheten av vertikal retning på fingrene ved klippinga.

HO-gjengen var i skikkelig sportshumør. Noen spilte volleyball, andre spilte fotball. De sprang i alle fall etter en rund dings som gymlærerne kalte for fotball. Skåra mål gjorde de også. Alle sprang forresten etter ballen som bildet vårt viser. På rad og rekke til og med… Noen så på.

I verkstedet vårt sitter de sikkert og spiller kort eller yatzy på mobilen. Men niks! Her var det kjempeaktivitet. Muring.

Fire smågrupper. Sement, vater, murskjei (eller hva det nå heter) og sånne Leca-blokker. Det ble satt sammen på ypperlig vis. Skal du sette opp grunnmur til høsten er det bare å slå på tråden… Byggjengen har det på pensumlista denne uka. Og litt fint; mange jenter på bygg gir godt håp for framtida for byggebransjen.

Summa sumarum: Fag i sentrum denne uka, og neste uke og den etter det igjen. Hvilken herlig skole vi er!

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever!Image attachmentImage attachment+6Image attachment

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever! ... Se merSe mindre

4 uker siden
Last mer

Instagram poster
Årets aller siste skoledag på Aglo i morgen. Litt deilig, spennende og veldig vemodig. Vi ser fram til å møte alle de flotte elevene våre i morgen tidlig. Vi sees - og deretter blir det GOD SOMMER OG LYKKE TIL VIDERE!
#aglo #blåkors #skatval #stjørdal #frosta #levanger #malvik
Det lille rommet rett utafor elevkantina har ikke vært i bruk på år og dag. Nå har miljøteamet kommet med ideen om å gjøre det om til et koselig samtalerom! Vi ønsker at rommet skal brukes til trygge samtaler mellom elever og miljøterapeuter. Vi håper at vi får tid til at elever kan «droppe innom» og komme til en trygg voksen om de har behov for det. Vi vil rett og slett være en ekstra trygghet for mange i skolehverdagen, og håper dette blir noe positivt! Og på bildet ser du "miljøterapeutsnekkerduoen" Marit Holiløkk Skjervold (t.v.) og Andrea Nesbø.
#Aglo #skatval #stjørdal #blåkors
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart