Rett før klokka 13.00 i formiddag fikk vi endelig kontakt med hele Aglos turchæf, Rikard Ulseth. Et par hundre høydemeter lavere enn forventet.

– Hei det e mæ. Vi bestemte oss for å snu etter å ha gått over Styggbreen, var budskapet.

Aglo-gjengen nådde altså ikke det primære målet sitt…, såvidt det var. De greidde aldri å bestige toppen som befinner seg ikke mindre enn 2 469 meter over havflata. Selveste GALDHØPIGGEN. En strabasiøs opptur som l neppe glemmes med det første

Da aglo.no snakket med Rikard befant de seg en halv kilometer unna «basecamp» på Juvasshytta.

– Noen snudde før vi nådde breen. Resten gikk over Styggbreen som ligger helt inn til foten av Galdhøpiggen.Over breen var det bare blåis. Alle måtte gå med brodder på beina.  Litt spennende for vi måtte gå i tau mellom svært dype bresprekker. Et mektig syn det også. Over breen var det et lite solgløtt, men da vi kom over var det sludd og liten storm i kastene. Vi opptrådde selvsagt som en samlet gruppe da vi bestemte oss for å snu. Det var helt klart det tryggeste, forteller Rikard.

Rikard beskriver en klissvåt turgjeng som nå ser fram mot en varm og god dusj på Juvasshytta. Så på med tørre klær, spise en bedre middag før returen til Trøndelag.

Vi snakka også med nest-tur-chæf Bente Hjorsthøj, som var med i den gruppen som snudde før Styggbreen.

– Det var fryktelig dårlig vær. Kuling, snø og sludd om hverandre, sa Bente trygt tilbake på Juvasshytta sammen med en gruppe elever. Der kunne de kose seg mens Rikard & co. slet seg et godt stykke videre.

Ingen enkel sak å forsere Styggbreen i formiddag.

Toppturen markerte på mange måter starten på helg nummer to på Aglo.  Rett etter midnatt er drøye 2 000 meter over havet bytta inn i et par små meter over havnivået hjemme i Stjørdal.

Og for ordens skyld; mandag er det en helt vanlig skoledag igjen.