SES-avdelinga vår (Salg og service) tar brannsikkerhet på alvor. Onsdag fikk elevene våre en innføring i hvordan de kan være med på å bedre sikkerheten.

Hvert år omkommer flere mennesker i branner i Norge. Brann forårsaker store materielle skader og påfører samfunnet store tap. For å hindre dette må vi både forebygge brann og ha god brannberedskap.

Brannvesenet definerer brann som «varme og røyk som ikke er under kontroll». Derfor er det særdeles viktig å vite hva en skal gjøre for å hindre brann eller å begrense en oppstått brann. Brannvesenet i Stjørdal møtte derfor SES-elevene på både vg1 og vg2.

Vi snakket med to av elevene som brukte en halv skoledag på brannsikkerhet.

– Det var nyttig. Vi lærte mye som var ukjent for oss. Blant annet bør vi snu og vendre brannslukningsapparatene hvert kvartal. De bør på både kontroll og service etter noen få år. Dette er nyttig å vite i både privat sammenheng og når vi skal ut å jobbe i en bedrift, forteller Amanda og Sara i vg2-klassen.

Teori og praksis hvor praksisdelen ble av det litt mer dramatiske slaget. Her fikk elevene se hvordan en brann  skal og bør slukkes. De fikk også se hva som skjer med en sprayflaske når den blir utsatt for sterk varme. Resultatet av oppvarmingen sees på bildet under…