Mandag 10. februar er REMA 1000 i Husbyfaret (Evja) stedet for shopping. Vg2 SES  skal nemlig overta HELE butikken. De sitter i kassa, sorterer varer, skriver bestillinger, rydder bort utgåtte varer og fyller inn varer der det trengs. Jobben til de 13 Aglo-elevene er absolutt ALT!

Sonja Yaacoub Gulaker(andre rekke til høyre på hovedbildet vårt) bytter elevrollen med kjøpemannsrollen. 22-åringen måtte søke stillingen, og sammen med et par andre søkere måtte hun gjennom en knallhard intervjurunde med REMA-sjef Marius Krogh. Itjno knussel, Sonja fikk drømmejobben.

I disse dager er det øving på REMA. SES-elevene våre er i aksjon sammen med de som jobber der daglig. De øver seg ved å delta i det daglige butikkarbeidet.

– For oss er det en kjempemulighet. Skole gir utdanning, men ikke nødvendigvis erfaring fra en arbeidssituasjon. Det får vi på REMA 1000. Å kombinere teori og praksis på denne måten er jo helt supert, sier Sonja.

Sonja skal altså være kjøpemann/kvinne 10. februar. Den krevende rollen har hun trent på. Hun har hatt flere samtaler med Marius Krogh, og han har delt ut tips etter tips.

– Vi må være forberedt på at uønskede situasjoner kan oppstå. Jeg har fått noen aktuelle «caser» som jeg har måttet ta stilling til. Når vi overtar er det i alle fall viktig at alle elevene jobber sammen og drar i samme retning, sier Sonja til aglo.no.

SES-lærer Øystein Haugen har fulgt hele prosessen fra idé og fram til det som skal bli en Aglo-drevet REMA 1000-dag.

– Så langt har alt gått bra. Elevene er både motiverte, lærevillige og flinke. Og på REMA-butikken sier det at elevene våre så langt har vært en motivert gjeng som tar dette på alvor, forteller Øystein.

– Men å la elevene drive en såpass stor butikk helt alene?

– Det tror jeg skal gå bra. Hver elev har fått en rolle han eller hun skal utføre 10. februar. Og det er i en rolle hvor de har fått og skal få opplæring, sier Øystein.

Forøvrig er det en aldri så liten konkurransebit i butikkovertakelsen. Totalt er det ca. 10 REMA 1000-butikker i Trøndelag som blir overtatt av skoleelever 10. februar. Det skal kåres en vinner…

– Vi har nok noen konkurransemennesker i klassen vår. I fjor var det elever fra Ole Vig vgs. som vant med nettopp butikken vi skal overta. Vi vil ikke være noe dårligere enn naboskolen vår. Så vi går for seier, smiler årets kjøpemann/kvinne Sonja Yaacoub Gulaker.

– Er dette forresten drømmejobben din?

– Tja, jeg vet ikke helt. Det er en spennende jobb, og jeg jobber som ekstrahelp i en annen butikk i Stjørdal. Drømmen er en gang å kunne starte min egen bedrift. Det haddet vært noe, det avslutter Sonja.

Og…, REMA 1000 i Husbyfaret er nærbutikken til undertegnede. Jeg tar handlinga 10. februar!

Vi sier: LYKKE TIL!