fbpx
– Les bøker, sier rektor

«Fra jeg var sju år gammel har jeg hatt lesing om hobby. Det er ikke få bøker jeg har pløyd gjennom, og det var slett ikke tilfeldig at jeg valgte å studere norsk.»

Dette skriver rektor Gørild Joramo i en nyttårshilsen til elever, ansatte og venner av Aglo. Og til alle andre…

«Jeg har hatt mye glede av å undervise i norskfaget opp gjennom tida, og i de tilfellene jeg har fått elever til å like å lese har jeg blitt ekstra godt fornøyd. Jeg vet jo at den som leser mye får igjen så mye god underholdning, glede og kunnskap. Den som leser mye, blir vanligvis bedre til å formulere seg og skrive også. En annen viktig fordel er at man får et større ordforråd og begrepsapparat. I tillegg vil en få opp farten når man leser – det gjør sitt til at man forstår det man leser bedre, og at man kan komme seg igjennom større deler av fagtekster fortere. Alt dette vil være en stor fordel i alle fag.

Alle som er elever og studenter må lese mye faglitteratur. Der kan man jo ikke bestemme selv hva man skal lese. Men når det gjelder fritida og lesing som hobby. er det helt nødvendig at man leser noe man selv synes om. Om det er fagtekster om fotball, fotografering eller fiske, eller skjønnlitteratur som krim, romantikk eller fantasy – det spiller ikke så stor rolle. Poenget må være at man liker det man leser, og at lesingen blir lystbetont.

Av alle bøker jeg leste i fjor vil jeg gjerne få anbefale Simon Strangers bok «Leksikon om lys og skygge». Den handler om Henry Rinnan og jødeforfølgelsen under annen verdenskrig. Den syntes jeg var svært fengende. Den behandlet kjente temaer på en ny måte. Den var tankevekkende på mange måter.

Aktuelle bøker ellers er fremdeles Maja Lundes bøker om klima og miljø. «Bienes historie» og «Blå» anbefales og selv gleder jeg meg til å lese «Przewalskis hest», som hun utgav i fjor.

Jeg liker også godt krimbøker. En av favorittene mine er Håkan Nesser. Særlig bøkene hans om Gunnar Babarotti synes jeg er en gode. Den siste der heter «De venstrehendtes forening».

Jeg liker også godt i Jussi Adler- Olsens bøker. De siste jeg har lest av ham er «Selfie» og «Offer 2117».Virkelig god underholdning. Jeg kan også anbefale «Journal 64″ som er filmatisert. Den er skikkelig spennende!

Så min første nyttårshilsen blir da: LES!»

Hilsen fra Gørild

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.