fbpx
Nyttig å vite før skolestart

Kjære elever skoleåret 2021-2022

Du har tatt imot tilbudet om skoleplass ved Aglo videregående skole fra i høst. Her får du mer informasjon.

Skolestart

Første skoledag er mandag 16. august kl. 08.40. Det går skolebuss fra Halsen ungdomsskole kl. 08.20. Bussen er merket «Aglo». Bussen kjører om Stjørdal stasjon. Hvis du blir forhindret til oppmøte første skoledag, er det viktig å gi beskjed til skolen på telefon 74 83 43 30. Dette for å forhindre at du mister skoleplassen din. Dagen avsluttes kl. 15.10, og bussene returnerer til Stjørdal 15.15.

Skoleskyss

Alle som bor mer enn seks kilometer fra skolen, har rett til fri skoleskyss med offentlig transport. Det betyr at en kan bruke bussene inn til Stjørdal sentrum og så ta skolebussen som vil gå kl.08.20 fra Stjørdal til Aglo. Skolebussen kjører fra Aglo kl.15.15 hver dag.

Den som av helsemessige årsaker ikke er i stand til å reise med skolebussen, må fremskaffe legeerklæring på dette og få sendt den til skolen så fort som mulig. På søknad om slik skoleskyss er det ganske lang behandlingstid.

Elevene søker om skysskort selv og dette bør gjøres i god tid før skolestart. Her søker du: Søknadsportal skoleskyss. Pocket-ID blir brukt som skyssbevis, dette får du mer informasjon om ved skolestart.

PC

Vi på Aglo ønsker at alle elevene skal ha egen PC siden data blir en aktiv del av opplæringen i de fleste fag.

Elevene bruker sin egen PC. Skolen har ikke noe ansvar for problemer knyttet til disse maskinene. Skolen gir deg tilgang til programvaren som trengs til undervisningen.

Ved fullført skoleår vil elevene som har brukt egen PC gjennom hele skoleåret få utbetalt en kompensasjon på 500 kr.

Se ellers minstekrav til PC på vår hjemmeside: Bruk av PC

Lånekassen

Skolen er godkjent for støtte fra Lånekassen, så alle elever kan søke om stipend og lån. Elever med ungdomsrett har rett på et utstyrsstipend som ikke blir behovsprøvd mot foreldrenes inntekt, så det er viktig at alle søker.

Søk på www.lanekassen.no. Søk så fort som mulig. Når skolen begynner, blir det kø og lang behandlingstid.

For elever under 18 år skal også foreldre signere avtalen om stipend. Dette gjøres raskest hvis foreldrene oppretter en digital postkasse. Dette kan gjøres på www.norge.no.

Når du møter første skoledag, blir du registrert som møtt i Lånekassen. Da blir utbetalingen overført til din konto.

Kostnader

Det er gratis lærebøker på alle kurs. Elevene er ansvarlige for å ta godt vare på bøkene. Bøker lånes ut mot et depositum på kr. 1000, pengene får du tilbake når du leverer bøkene ved skoleslutt. Depositumet må betales før bøkene utleveres, dere får mer info første skoledag.

Har du ungdomsrett, har du rett på utstyrsstipend. Dette er årets satser:

Det vil være ulike kostnader avhengig av hvilket program du følger:

Vg1 Teknologi og industrifag:  Eleven må selv anskaffe passende vernesko og sveisehjelm. Utstyrspakke utlevert ved skolestart, omtrent 1500 kroner

Vg2 Kjøretøy:  Eleven må selv anskaffe vernesko og arbeidshansker. Utstyrspakke utlevert ved skolestart, omtrent 1500 kroner

Vg1 Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign: Materialpakke til ulike oppgaver kr. 1500

Vg1 Håndverk, design og produktutvikling:  Materialer til ulike oppgaver kr. 3000

Vg2 Frisørfag:  Materialer og redskaper kr. 4000

Kantine

På Aglo har vi en kantine som tilbyr variert mat til frokost og lunsj.

 

Elever med behov som skolen bør kjenne til

Har du behov for tilrettelegging som skolen ikke kjenner til, må du sende dokumentasjon til skolen om dette eller gi beskjed til kontaktlærer ved skolestart. Dette kan være kronisk sykdom som for eksempel epilepsi, astma og lignende. Det kan være en melding fra din forrige skole eller annet. Vi trenger denne informasjonen for å kunne tilrettelegge opplæringen for deg så godt som mulig.

Barnehagetilbud

Trenger du barnehageplass nå eller i løpet av den tiden du er elev på Aglo, finnes det muligheter i Aglos barnehager. Aglo barnehage, Eventyrhuset, ligger rett ved skolen. Aglo barnehage, Sentrum, ligger i Stjørdal sentrum.

Egenart

Aglo videregående skole er medlem av Blå Kors. Dette vil komme til uttrykk gjennom et kristendomsfag med obligatoriske samlinger, aktiviteter og prosjekter. Vi ønsker å gi elevene våre en større kunnskap om kulturarven og egen tro. Vi er også en FN-skole og støtter ellers et bistandsprosjekt, Mercy Ships, gjennom innsamling og arbeid med tema. Se mer på www.mercyships.no.

Aglo videregående skole arbeider aktivt for å fremme et rusfritt skolemiljø, bl.a. i samarbeid med ungdomskontakten, helsesøster og politi.

Du vil få nærmere informasjon om alt som er nevnt i dette brevet de første skoledagene. Dersom det er noe som du må ha svar på før skolestart, kan du sende en mail til oss aglo@aglo.no.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen, og håper du får et godt og utbytterikt skoleår hos oss!

 

Med vennlig hilsen

rektor

 

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever!Image attachmentImage attachment+6Image attachment

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever! ... Se merSe mindre

3 uker siden
Last mer

Instagram poster
Årets aller siste skoledag på Aglo i morgen. Litt deilig, spennende og veldig vemodig. Vi ser fram til å møte alle de flotte elevene våre i morgen tidlig. Vi sees - og deretter blir det GOD SOMMER OG LYKKE TIL VIDERE!
#aglo #blåkors #skatval #stjørdal #frosta #levanger #malvik
Det lille rommet rett utafor elevkantina har ikke vært i bruk på år og dag. Nå har miljøteamet kommet med ideen om å gjøre det om til et koselig samtalerom! Vi ønsker at rommet skal brukes til trygge samtaler mellom elever og miljøterapeuter. Vi håper at vi får tid til at elever kan «droppe innom» og komme til en trygg voksen om de har behov for det. Vi vil rett og slett være en ekstra trygghet for mange i skolehverdagen, og håper dette blir noe positivt! Og på bildet ser du "miljøterapeutsnekkerduoen" Marit Holiløkk Skjervold (t.v.) og Andrea Nesbø.
#Aglo #skatval #stjørdal #blåkors
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart