Halvannen uka med Korona-stengt skole er gjennomført. En særdeles krevende tid. Hva har skjedd, hva kommer til å skje og hvordan takler elevene våre denne utrygge situasjonen vi er midt oppe i?

Aglo vgs. tar som alle andre skoler dette på alvor. Vi har snakket med inspektør, rådgiver og spespedkoordinator Janne Bonslet (se bildet t.h.). Hvordan vil hun beskrive Aglo-hverdagen anno mars 2020.

Hun synes elevene våre har vist tæl!

– Det virker som de aller fleste elevene tar det veldig bra, men det er noen som har behov for tettere oppfølging. For elever som synes hverdagen er tøff, er det viktig at de kontakter noen på skolen. I første omgang er det kontaktlærer, men miljøarbeiderne, og rådgiverne er også tilgjengelig, sier Janne.

Janne kan fortelle at alle Aglo-ansatte har hektiske dager. Kontakten med elevene er den desidert viktigste oppgaven å ta fatt i akkurat nå. Via nett, telefon eller mail. Den direkte kontakten ansikt til ansikt får vi ikke til, og du verden hvor vi savner den muligheten nå.

– Kontaktlærere og miljøterapeuter/miljøarbeidere ringer rundt til sine elever for å høre hvordan det går. Noen ringes det til flere ganger i uka og noen hver eneste dag. Faglærere har også kontakt med elever, både via chattefunksjoner, telefon og videooverføringer, forteller Janne.

Hun kan fortelle at det handler mye om fag og praktiske spørsmål. Hva skal til for å henge med i den helt nye undervisningshverdagen?

– Flere av spørsmålene går på hvordan de skal gjennomføre oppgavene, utfordringer i forhold til It’s learning og hvordan de skal få levert oppgaver. Det er mange praktiske spørsmål de gjerne vil ha hjelp med til å løse.

– Hva med rådgivergruppen, hvordan jobber dere?

– Nå i starten av denne perioden har det ikke vært så mange som kontakter oss rådgiverne direkte, men vi er i tett samarbeid med kontaktlærerne på avdeling og har bistått dem. Vi har også tatt direkte kontakt med elever vi vet har en ansvarsgruppe rundt seg, dette for å sikre samarbeide med de andre instansene rundt eleven.

– Hvordan synes du elevene våre takler situasjonen.

– Vårt inntrykk er at elevene takler det veldig bra. De fleste uttrykker at de forstår at det er viktig for dem å henge med faglig og at det er viktig med grunnlag slik at det kan settes standpunktkarakter i fagene.

– Hva bør elevene gjøre for å takle situasjonen best mulig? Har du noen gode råd?

– Stå opp om morgenen, få en god rytme på dagene og frisk luft!! Ta kontakt med skolen om dere kjenner behov for å snakke med noen. Hold kontakt med medelever på chat og telefon.

– Prøv noe nytt når dere ikke jobber med skole. F.eks å lese en bok, lær deg å strikk, lær deg å spille et instrument.

Du kan også søke etter hjelp andre steder. Under ser du noen av de aktørene som tilbyr barn og unge hjelp i disse dager.

SnakkOmPsyken.no – Blå Kors Ungdomskontakten Stjørdal Helsestasjonen for ungdom Psykisk helse for barn og unge

 

Slik SKAL vi ha det igjen!