fbpx
Behold HVERDAGEN

Dagene er krevende for svært mange av oss. Heldigvis er det ting du kan gjøre for å hjelpe deg selv og din familie gjennom unntakstilstanden. Disse tipsene er hentet fra blakors.no og er skrevet av Anne Sofie Bentzen som er psykolog i Blå Kors Kompasset.

Vi mennesker fungerer best når vi har rutinene våre. Å holde ved like mest mulig av hverdagen, hjelper oss både fysisk og psykisk.

 

10 tips for å holde tak i rutinene

Hold døgnrytmen
Sett på vekkerklokka om morgenen. Ikke sov om dagen. Og legg deg til vanlig tid.

Stimuler hjernen
Bruk tiden fra du står opp på meningsfulle aktiviteter. Gjør noe som stimulerer hjernen, enten om det er jobb eller andre aktiviteter.

Spar seriene til kvelden
Netflix og annen underholdning kan være godt å ty til, men spar det gjerne til kvelden, som du ville gjort på en vanlig dag.

Reduser mengden nyhetssendinger
Gi deg selv faste tidspunkter for når du oppdaterer deg, og skru av resten av tiden. Ikke la deg bekymre av det du leser.

Hold kontakten med folk
Snakk med folk rundt deg, på telefon eller via videoløsninger. Snakk gjerne om andre ting enn nyheter og vanskeligheter. Gi deg selv litt pusterom.

Hold måltidsstrukturen du har til vanlig.

Vær fysisk aktiv!
Gå en tur ut om du kan, og gi på litt ekstra i bakkene. Bli litt varm og svett. Hva med noen styrkeøvelser hjemme? Kroppen vår trenger å bli brukt, og bevegelse og dagslys hjelper oss å sove godt om natten.

Gi hverandre pauser
Det kan være slitsomt å være hjemme sammen med familien over tid. Det er ikke uvanlig å bli irritabel. Kanskje bør man bli enige om noen spilleregler? Gi hverandre pauser. Hva med å avtale stilletid hvor alle går hvert til sitt en stund i løpet av dagen?

Barn trenger struktur
Barna trenger også å opprettholde struktur og mest mulig vanlig hverdag. Svar på de spørsmålene de har på en måte som de kan forstå. Skjerm de yngste fra nyhetssendinger på TV. Gjør uteaktiviteter i hagen om det er mulig. Tilgi deg selv om det ikke ble helt som du hadde tenkt.

Vær litt streng med alkoholinntaket
Det kan være fristende å drikke litt mer alkohol enn vanlig når man uansett sitter inne og dagene ikke er så lette å komme igjennom. Alkohol hjelper kanskje i øyeblikket, men det hjelper ikke over tid. Vær streng med deg selv.

 

Du er en del av et større felleskap og vi står nå sammen for å nå et større mål. Hold ut og hold sammen!

Du kan også henvende deg til Blå Kors Chat ved SnakkOmPsyken.no, for å chatte med en fagkyndig om dine bekymringer eller utfordringer.

Anne Sofie Bentzen

Anne Sofie Bentzen

Psykologspesialist i samfunns- og allmennpsykologi – Blå Kors Kompasset

mobil: 45871425     Mail:

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever!Image attachmentImage attachment+6Image attachment

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever! ... Se merSe mindre

4 uker siden
Last mer

Instagram poster
Årets aller siste skoledag på Aglo i morgen. Litt deilig, spennende og veldig vemodig. Vi ser fram til å møte alle de flotte elevene våre i morgen tidlig. Vi sees - og deretter blir det GOD SOMMER OG LYKKE TIL VIDERE!
#aglo #blåkors #skatval #stjørdal #frosta #levanger #malvik
Det lille rommet rett utafor elevkantina har ikke vært i bruk på år og dag. Nå har miljøteamet kommet med ideen om å gjøre det om til et koselig samtalerom! Vi ønsker at rommet skal brukes til trygge samtaler mellom elever og miljøterapeuter. Vi håper at vi får tid til at elever kan «droppe innom» og komme til en trygg voksen om de har behov for det. Vi vil rett og slett være en ekstra trygghet for mange i skolehverdagen, og håper dette blir noe positivt! Og på bildet ser du "miljøterapeutsnekkerduoen" Marit Holiløkk Skjervold (t.v.) og Andrea Nesbø.
#Aglo #skatval #stjørdal #blåkors
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart