fbpx
Tredje dag etter «comeback’et»

Tre dager etter «nystarten». Det er faktisk tid for å samle trådene. Hvordan er det på Aglo vgs. om dagen?

Omlag en tredel av elevmassen vår er på plass igjen. Og det går visst bra!

Vi prata blant annet med lærer Monica Storøien (hun som hopper desidert høyest på hovedbildet vårt...) som mandag endelig fikk treffe elevene sine i vg2 BUA igjen.

– Det var litt rart å komme i gang igjen, men jeg tror det går veldig bra. BUA-klassen har tolv elever totalt. Og tolv elever er tilbake på skolen igjen. Topp oppmøte hos oss med andre ord.

– Hvordan er egentlig en skoledag på Aglo akkurat nå i dag?

– Stort sett som før, men det føles likevel litt annerledes. Vi er færre på skolen enn det vi pleier å være. Og så må vi hele tiden gå rundt å huske på forskjellige ting. Vi må huske på håndhygienen, vi må tenke avstand hele tiden og vi må passe på så vi ikke gjør det vi har lyst til…., å gi hverandre en klem. Og så er det en tendens til at det blir kø på do, sier Monica.

Foran Villa Form har Drift laget en del «basseringer», eller Korona-ringer (se hovedbildet) som aglo.no nå har døpt dem. Sju ringer med trygg avstand. Et menneske i hver ring, så er det vi definerer som en trygg samtale i gang. Og så kan det trimmes litt i ringene med god avstand til medsamtalepartnerne. Snakk om flerbruksringer à la Aglo.

Rektor Gørild Joramo smiler er godt fornøyd etter årets andre «skolestart».

Også rektor Gørild Joramo føler seg brukbart tilfreds med de tre første dagene.

– Hvordan har egentlig oppmøtet vært disse tre dagene, Gørild?

– De fleste elevene har møtt opp. Jeg har ikke det helt nøyaktige tallet, men vi er i alle fall tilfredse med at så mange er på plass igjen. Og – det er veldig hyggelig å ha dem tilbake!

– Og reaksjonen fra elevene våre?

– De elevene jeg har møtt har sagt at de synes det er godt å være tilbake på skolen. Det er det jeg hører fra lærerne og avdelingslederne også. Og  vi har egentlig heller ikke møtt noen spesielle problemer i oppstarten. Det er vi selvsagt glade for, sier Gørild.

Vg2 Bygg i full gang med å rydde i strandsonen. Go’vær og en kjempenyttig skoledag!

Helt «normalt» er det likevel ikke. Kreative løsninger og fleksibilitet er noe skolefolket har lært seg den siste tiden.

– Det gjøres litt forskjellig fra avdeling til avdeling. Frisørene for eksempel mangler ordentlige kunder. De må fortsette å øve på øvelseshodene. For Bygg- og TIP-avdelingene tror jeg det er ganske som vanlig. Den store forskjelle her er vel at verktøy og utstyr må vaskes både hyppigere og grundigere. Det er et krav i dagens situasjon, sier rektor.

Itjno problem på frisøravdelinga vår. De er kreative i det meste de foretar seg, nemlig!

Omlag 140 elever sitter likevel hjemme – foran PC’en…- og har skole. Mange lærere også. Rektors lille tips er at de fleste kanskje er tilbake før 17. mai. Hvordan blir det mulig med de reglene som i dag gjelder for smittevern?

– Det skal vi takle, men det kreves enda mer planlegging. Kanskje må alle ha noen dager med nettbasert undervisning slik at det ikke blir for trangt. Det å ha avstand og god plass er helt sentralt i skoledagen vår nå.

– Tror du skolestarten til høsten også vil bære preg av Korona-viruset?

Jeg tro nok at vi må ha en del smitteverntiltak da også, men jeg håper alle kan være på skolen. Det blir spennende å se, sier altså rektor Gørild Joramo.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.