fbpx
Torsdag kl.18 får vi et svar!

I  ettermiddag kl. 18:00 vet vi trolig når de aller siste elevgruppene starter opp med ordinær undervisning igjen.

– Torsdag 7. mai vil vi legge fram en mer helhetlig plan for tiltakene fremover, sier statssekretær Anne Grethe Erlandsen (H) i Helsedepartementet til NTB. I dag tidlig ble det også kjent at pressekonferansen som pleier å starte hver dag kl. 16:00 er flyttet til kl. 18:00.

Statsminister Erna Solberg har med seg fem statsråder når hun skal legge fram planen. Helseminister Bent Høie (H), kunnskapsminister Guri Melby (V), barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF), forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim og kulturminister Abid Raja (V) deltar.

Da vet vi trolig mer om HVEM og NÅR.

Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby har allerede signalisert at skolene må være forberedt på en svært kort frist for ny oppstart. Det kan tyde på at mandag 11. mai er datoen for å starte opp igjen for i alle fall noen av elevene som nå venter i spenning.

Pr. i dag er alle vg2-klassene tilbake på Aglo vgs. De startet opp for halvannen uke siden

Men titusenvis av elever er altså fortsatt hjemme, om lag 130 av dem fra Aglo vgs.

Når statsråd Guri Melby i ettermiddac stiller i regjeringens pressekonferanse, er det mange som er svært spente. Så langt har hun vært svært forsiktig i sine beskrivelser av hva som skal skje i skole-Norge de neste dagene/ukene.

Kl. 18.00 i dag forteller trolig Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby hvordan siste del av skoleåret blir.

 

Her er likevel noen av de antydningene hun har kommet med den siste tiden:

  • Alle elevene SKAL tilbake i løpet av året.
  • Hun har sendt brev til landets rektorer hvor hun signaliserer at skolene må være forberedt på raskere oppstart enn sist.
  • Avgangsklasser (7. trinn, 10. trinn og vg3) kan bli prioritert
  • Smitteveiledere er sendt ut, og Melby mener skolene bør være forberedt.
  • Det kan fortsatt bli åpning i to bolker.

Det er altså spenning og usikkerhet foran det som skal skje torsdag. Men torsdag formiddag forteller ryktene at det kan virke som om alle trinnene åpnes fra mandag.

For Aglo sin del kan vi se for oss mange ulike utfall. Og vi poengterer; det følgende er litt spekulasjoner…

  • Både vg1 og vg3 starter 11. mai
  • Avgangsklassene på vg3 (3AFA og 3PBA) starter 11. mai, mens vg1-klassene må fortsette å vente.
  • Begge trinnene må vente til neste åpningsrunde, i så fall om en eller to uker.
  • Kortere skoledager enn «normalt». Kan også bli aktuelt å kombinere «normalskole» og «hjemmeskole».

Underpunkt en er kanskje det mest sannsynlige utfallet.

I løpet av de siste ukene har Aglo vgs. jobbet knallhardt for å tilrettelegge best mulig slik at elevene kan få en trygg og god skoledag. Avstand og god hygiene er nøkkelord i så måte. Det kan bety endringer i bruk av rom, konkrete regler rundt bruk av kantine, fellesareal og toalettanlegg. Det kan også bety at gruppestørrelser vil bli vurdert på en annen måte enn tidligere.

Utdanningsforbundet som er lærernes fagforbund har også bedt om at det er avgangselevene som skal prioriteres i neste omgang.

– Det er også viktig at vi ser etter løsninger nå som gjør det mulig å gi alle elevene et skoletilbud igjen, samtidig som vi overholder smittevernreglene. Det kan være at elevene enten ikke går fulle dager, eller at de går på skolen noen av ukedagene. Og skal skolene få til det kreves det grundig planlegging lokalt. Det har vi også meldt ifra om til departementet, uttalte leder for Utdanningsforbundet, Steffen Handal for et par dager siden.

Fra før av er forøvrig alle skriftlige, muntlige og praktiske eksamener avlyste. I siste de av skoleåret vil vi dermed sette et ekstra fokus på standpunktkarakterene som vil bli satt mellom 15. og 18. juni.

Med andre ord; TORSDAG KL. 18:00 BØR DU FØLGE MED PÅ NYHETSSENDINGENE.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen SKAPERGLEDE. Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det!Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen "SKAPERGLEDE". Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det! ... Se merSe mindre

2 uker siden
Last mer

Instagram poster
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.