27. april 2020. Vi sier det rett ut: Dette er en merkedag i historieboka til Aglo vgs. Vi er i gang igjen, og det la vi raskt merke til da vi møtte elever og ansatte. Vi så SMIL, mange smil. Noen litt nertvøse smil, kanskje, men nå er vi i gang igjen.

Rektor Gørild Joramo er ikke det mest spontante fotomotivet på Aglo vgs. Langt derifra. Men i dag slo hun til. Høyrearma rett til topps og et smil om mulig enda bredere enn det pleier å være. Det har vært rart å være en av få på en diger arbeidsplass i seks og en halv uke.

– Det er godt å få både ansatte og elever tilbake i nesten «normalt gjenge». Dette er en dag vi har forberedt godt, og det skal være trygt å være elev på Aglo, sier Gørild.

69 elever (fra vg2) er tilbake på skolebenken på Aglo. Noen få har av ulike grunner bedt om utsettelse. Med andre ord er det nå ca. 150 elever som fortsatt må spesialisere seg på «være-hjemme-å-jobbe-derfra-rollen». Når DE er tilbake vet vi faktisk ikke. Kanskje om en ukes tid, kanskje to eller tre. Men i alle fall FØR skoleslutt rundt 20. juni…

Klokka hadde såvidt passert 08:30 da skolebussene svingte inn på parkeringsplassen sin på Aglo vgs. De var ikke akkurat stappfulle, hvilket de heller ikke hadde lov til å være. Elevene måtte sitte på annenhver plass. Bedre føre var enn etter snar som de trolig, sier de trolig i busselskapet ATB. Smart.

Første time handla stort sett om hvordan vi skal takle den nye skolehverdagen. Stikkord i fleng: Avstand, hygiene, såpe, ingen-skal-klemme, hvordan hoste, hva hvis man blir syk osv. Litt kjedelig teori, kanskje, men du verden hvor viktig det er i disse Korona-tider.

Hjemmesidas mann var innom flere av klassene. Med fotoapparat. Det historiske skulle dokumenteres. Så klart!

– Vi tar en skohils, sa jentene i vg2 HEA (hovedbildet vårt). De som ikke slapp til jubla i bakgrunnen. Avstand, avstand, avstand må vite.

– Er det godt å være tilbake på skolen, forsøkte vi oss med.

Litt stille i starten, men blikkene fortalte også mye.

– Ja, tja, jo, ja. Vi må vel litt tidligere opp om morgenen. Men det er godt å være her, var gjennomgangsmeldodien.

Lærer Anne-Lise Sundbø var klokkeklar.

– Herlig. Jeg skulle gjerne klemt alle sammen. Men vi får nøye oss med skohils og smil, sa Anne-Lise som også har gjort et lite come-back som sykepleier grunnet Korona-situasjonen.

Under et billedgalleri med MANGE bilder fra come-back’et på Aglo. Klikk for å forstørre bildene.

 

Så en liten tur rundt i korridorene. Da traff vi en av nøkkelpersonene på Aglo. AIS!!! Hun vasker – og hun vasker GRUNDIG! Golv, vegger, pulter, toalett, dørhåndtak pluss alt det andre. Hun og hennes kolleger er kort og godt uunværlige på Aglo.

I verkstedet var det derimot helt stille. Ikke en lyd. Gutta/jentene satt derimot som tente lys i teorirommene sine og hørte lærerne forelese om håndvaskens betydning for folkehelsa. Snart blir det leven i verkstedene også. Vg2 SES snikkikka vi på gjennom vinduene i 1.etg på Undervisningsbygget. Tente lys der også. Litt mer leven i kjelleren på Villa Form der DH-elevene var i startfasen. Avbrøt med glede enetalen fra kateteret for å fothilse for aglo.nos fotograf. Den gjengen kan også PR!

aglo.no utskremte drar nå hjem for å ha nye uker med hjemmekontor. Underviser nemlig bare i vg1 og vg3, sjø…