På vårt bilde ser vi Aasmund Stormo (t.v.), Audun Mostad og Hanna Røkke med de tre bøkene klassen egentlig likte aller best

3PBA er en av sju norske skoleklasser som skal være med å velge ut den beste norske boka i 2015. Fasitten får du altså på aglo.no i morgen ettermiddag.

Ungdommens kritikerpris kom i stand etter et initiativ fra Foreningen !les i 2005. Bak samarbeidet står også Utdanningsforbundet, Norsk kritikerlag, Lesesenteret og Den norske Forleggerforening. På kort tid har Ungdommens kritikerpris etablert seg som en av Norges viktigste litterære priser.

Og her er bøkene som har blitt lest, tolka, diskutert og gitt terningkast:

Les mer kritikkerprisen her.

To av 3PBA-elevene, Nina Marie Nergaard Bø og Astrid Hammer Ness, var sist uke i Oslo for å presentere Aglos tre foretrukne bøker. Selvsagt sammen med representanter for de andre seks skolene. Torsdag drar hele klassen sørover til Oslo for å ta det endelige valget.

Og dette er de tre bøkene som 3PBA valgte som sine kandidater i «sluttspillet»:

  • «Mørk materie» av Tormod Haugland
  • «Historier om et ekteskap» av Geir Gulliksen
  • «Over elva» av Laila Stien

En av disse tre bøkene er klassens favoritt, men hvilken vil de naturlig nok ikke røpe dagen før kåringen.

Åtte bøker har blitt lest av elevene. Noen falt definitivt i smak, mens andre titler kanskje ikke greide å skape den samme «hallelujastemningen» i rom 11 i undervisningsbygget vårt. Men skal vi tro elevene har høsten/vinterens maratonleseøkt vært både spennende og givende.