Det var gjennom  Aglo-lærer Anne-Kath Momyr Aglo fikk vi spørsmål om frisørelevene kunne delta backstage med oppsettingen av operetten Flaggermusen. Selv om vinterferien ble berørt stoppet ikke det engasjerte lærer og elever.

Siste torsdagen i februar troppet fire spente elever opp på Kimen for å få en intro til oppgavene som ventet. «Introlærer» var Maren Togstad som er ansatt ved operaen i Kristiansund. Jentene fikk prøvesminke og sette opp håret til hverandre.

 IMG_39471.jpg

Maren Togstad viser oppsettingsteknikk på Frida Fagrell.  Ida Margrete Schive (t.v), Lill Mari Svorkmo og Marie Skulbørstad følger med.

– De skulle ha ansvar for hår og sminke til alle de kvinnelige koristene,  tjue i tallet. Ingen av jentene hadde noen kjennskap eller forhold til opera før dette, men man kan si at interessen har kommet.

– I alt ti kvelder tilbrakte de på Kimen. Nå vet de hvordan det er å jobbe med slike oppsettinger. Og det frister til gjentagelse. Og det kan det fort bli, for de fikk meget gode tilbakemeldinger.

Det har også vært flere fra Aglo involvert i  den hittil største oppsettingen på Kimen. Lærerne Anne Kath Momyr på kostyme og Kine Kari-Anne på hår og sminke på de mannlige koristene. Og Aglo-elev August Timann Haug Bulling var med på scenen.