fbpx
I sin beste skolealder

– For gamle, vi? Tro det eller ei, men vi har vel aldri vært så motiverte for å lære som akkurat nå. Dette er rett og slett spennende.

Aglo videregående skole er en skole for alle. Akkurat det VET trioen Sindre Stokke (23), Hanne Gården Sætten (38) og Siv Marie Fossen (27) at vi er. «Litt oppi åra» til å være skoleelever vil noen (få) mene, men det fungerer som bare det.

Klikk her og se hvordan du kan søke Aglo

– Det er aldri for seint å ta livet på alvor. Jeg tok ikke utdanninga mi da jeg egentlig burde gjort det, men nå har jeg muligheten, forteller Hanne.

– Jeg må omskolere meg, og da ville jeg gjerne gjøre det i et litt mer voksent miljø. Det er kjekt å vite at vi er flere som har passert 25 år, forteller Siv Marie.

Aglo på Stortinget. Siv Marie Fossen og Hanne Gården Sætten et eller annet sted inne i klyngen

– Jeg er ikke en gang eldst i klassen min. Jeg trives godt sammen med både de som er eldre enn meg og de som er yngre, forteller Sindre.

Sindre går i 2BTA (bygg), Hanne i 2BUA (Helse- og oppvekstfag) mens Siv Marie er elev i 3AFA (studiekompetanse). Det er ikke slutten på skolekarrieren deres, heller en start nummer to.

Aglo vgs. er altså en MANGFOLDIG skole. Elevene er i alderen 16-40 år. En hel haug med elever under 20 og en anseelig mengde i den alderen vi ikke forbinder med det å være elev i den videregående skolen.

– Aglo er en salig blanding av alder, kulturell bakgrunn og personligheter. Vi liker det, sier de tre.

– Men litt vanskelig må det vel være å gå på en skole hvor noen av dere er så mye eldre enn det som er vanlig?

– Neeei, egentlig ikke. Siden jeg slutta på skolen for over 20 år siden har jeg skaffet meg en masse erfaring. Det drar jeg nytte av i dag. Jeg er nok en helt annen elev i dag enn sist jeg prøvde meg, sier Hanne.

– Andre hadde fortalt meg om Aglo. Jeg er veldig glad for at vi er så ulike i alder i klassen min, sier Siv Marie.

Sindre er fra flatbygdene på Østlandet. Et eller annet sted mellom Hamar og Lillehammer. Han kom til Skatval for å gå på skole. Tidligere har han fullført tre år med studiespesialiserende program. Så jobba han litt…, eller relativt mye. Forsvaret, folkehøgskole i Surnadal og i psykiatrien i Trondheim. Han tenkte å bli sykepleier, men havna på bygg på Aglo. Logisk…

Vg2 Bygg. Ung, litt eldre, gutt, jente, mørk i huden, lys i huden, med øreklokker, uten øreklokker. Sindre Stokke t.h.

– Litt tilfeldig. Jeg søkte Aglo og fikk plass. Jeg bestemte meg der og da. Jeg tenkte vel litt på å bli byggingeniør da jeg var yngre, men jeg havnet på studiespesialiserende. Nå har jeg allerede fått meg lærekontrakt i et byggfirma (Timberbygg), og deretter håper jeg å ta teknisk fagskole. Kanskje satser jeg på å bli ingeniør likevel, forteller Sindre.

Hanne innrømmer at hun har rota litt de siste 20 årene. Hun gikk et år på videregående skole som 16-åring før skolekarrieren tok slutt. Deretter har hun jobba mange år som vekter og resepsjonist. Bodd litt både her og der.

– Nå skal jeg bli barne- og ungdomsarbeider. Definitivt. Drømmen er å bli lærling på Aglo vgs. Jeg har søkt og venter spent på svar. Aglo er drømmepraksisen min. Jeg har aldri vært så motivert før. Og jeg vil gjerne fortelle de som er halvparten som gammel som jeg at det er viktig å ta de rette valgene, sier hun.

Siv Marie er utdannet kokk, men måtte slutte på grunn av astmaplager. Astma og stekos fungerer dessverre dårlig sammen.

– Nå satser jeg på en utdanning innen næringsteknologi. Jeg må bare skaffe meg litt mer bakgrunn innen matematikk og biologi først. Det gjør jeg neste skoleår. Så får vi se hva det blir til, smiler Siv Marie.

Hva syns dere om alle 16-17-åringene våre?

– De er helt ok. Jeg liker å være sammen med dem. Jeg kan få litt grå hår av dem noen ganger, men de er stort sett oppriktige og velmenende, sier Hanne.

– Og hva sier de om dere?

– Litt av hvert, men de tilbakemeldingene jeg får er positive. Vi har mye å lære av hverandre. V i tilbyr litt erfaring, de tilbyr oss litt fart og gå-på-vilje. De ser kanskje litt annerledes på livet. Det blir en god blanding, sier de tre.

– For to år siden, så dere for dere en ny skolekarriere?

– Ehhhhh, nei, er fellessvaret.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen SKAPERGLEDE. Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det!Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen "SKAPERGLEDE". Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det! ... Se merSe mindre

1 uke siden
Last mer

Instagram poster
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.