fbpx
Aglo er klar for årets OD-aksjon!

 

Redd Barna ble tildelt årets Operasjon Dagsverk med prosjektet «Voldsfrie skoler». Prosjektet vil arbeide for trygg og god utdanning til ungdom i et av verdens farligste områder – Guatemala, Honduras og Mexico.

På Aglo har OD-dagen blitt arrangert hvert eneste år. En innsats av, med og for ungdom. En storartet mulighet til å hjelpe andre. Men vi trenger også hjelp. Har du en dagsjobb å tilby elevene våre kan du kontakte skolen vår på tlf. 74 83 43 30

De fleste elevene skal jobbe; da med en minstelønn på 400 kroner for et dagsverk. De som ikke greier å skaffe seg arbeid blir med på å arrangere «Torgdag for OD» på torget i Stjørdal.

Med andre ord; folk flest bør stikke innom torget 5. november mellom klokka 13 og 17.

Men allerede 28. oktober starter OD-aksjonen på Aglo med «Internasjonal dag». Første halvdel handler om kunnskap rundt selve aksjonen med OD-film og besøk fra Redd Barna, mens vi etter lunsj skal planlegge gjennomføringen av «Torgdag for OD»:

Litt av det som kan/skal skje på torget 5. november: Salg av julekort, fuglematholdere, kaffe og vafler, loppemarked og musikk av selveste «Next to perfect».

– Vi er utrolig stolte av at norsk ungdom velger å støtte den viktige kampen for voldsfrie skoler i Latin Amerika. Vi gleder oss til å komme i gang med planlegging og gjennomføring av årets Operasjon Dagsverk, sier Redd Barnas generalsekretær Tove R. Wang.

Sko hengt over strømledningene er et vanlig syn. Et par sko betyr ofte at noen har blitt drept der. I gata nær en lokal skole, henger det 18 par med sko.

De siste fem årene har over 6000 unge under 18 år blitt drept i Guatemala, Honduras og Mexico. De fleste ble skutt. Dette er noen av verdens farligste områder å være ung i.

I de utsatte og fattige områdene i disse landene, oppleves skolen som utrygg og undervisningen er ofte dårlig og lite relevant for ungdommenes hverdag. Flere har opplevd å havne i skuddlinjen mellom rivaliserende bander på skoleveien, og skolen er arena for narkotiksalg og gjengrekruttering. Det er også meldinger om ydmykelser og vold fra lærere i klasserommet. Når skole og utdanning ikke er en sterk motkraft til de kriminelle miljøene, blir veien ut av skolen og inn i ulike kriminelle miljøer kort.

Skolen må være et trygt sted. Et sted hvor det er viktig og riktig å være. Et sted hvor elevene får tro på egne ferdigheter, og ser muligheten til å skaffe seg en jobb og et liv uten kriminalitet, står det i kampanjeteksten til Voldsfrie skoler.

Med pengene som norske skoleelever samler inn under årets OD, vil Redd Barna sørge for at over 15 000 unge i alderen 13-19 år får en tryggere, bedre og voldsfri skole.

Dette er årets OD-komite på Aglo vgs: Kristine Larsen Hustad (leder), Lisa Pettersen, Bjørn Fiske, Morten Kaspersen, Ingeborg Kleppe, Linn Sofie Rønning Græsli og Kine Strømsnes.

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen SKAPERGLEDE. Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det!Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen "SKAPERGLEDE". Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det! ... Se merSe mindre

1 uke siden
Last mer

Instagram poster
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.