fbpx
Spennende værmelding

31. august ca. klokka tolv – midt på dagen – befinner det seg en gjeng agloister på toppen av Norge. 2469 meter over havet. Vi har sjekka værmeldingen på YR.

Og her er det vi fant ut:

Været: Opphold, men klarvær. -5 grader på toppen.

Nedbør: Ingenting kommer til å dale ned fra himmelen. Hverken snø, sludd eller regn. Ikke yr en gang. Hurra for det.

Vind: Frisk bris fra vest-sørvest. 8 meter/sekundet

Og for å være helt sikker på forholdene tok vi selvsagt en telefon til Juvasshytta. 1820 m.o.h. Der er forresten temperaturen 1 minus når vi starter og 4-5 sekundmeter med vind.

– Hei, Aglo. Ja, vi har klarvær og overskya nå i formiddag. Hvis det blir slik været er meldt på yr.no får dere en fin dag. Dere kan nyte utsikten fra toppen selv om sola kanskje ikke blir så framtredende. En vind på 8 m/s er som det pleier å være. Godt med klær og gode sko mer det som skal til.

– Hvordan er ruta opp til toppen?

– Akkurat nå har det kommet et lag med nysnø på strekningen over breen. Ellers må dere regne med at det er bart opp til breen og bart fra breen og opp til toppen, forteller resepsjonisten til aglo.no

Galdhøpiggen helt til høyre. Her er vi på vei over Styggbreen.

Og som en ekstraservice til de som skal opp legger vi ved en liten beskrivelse:

Første etappe av turen går inn til brekanten. Etappen går i slak stigning i omtrent 2,8 km. Første pause er beregnet å være ved brekanten. Det er nødvendig at deltakerne på turen tilpasser seg dette, og ikke tar egne pauser over lengre tid før brekanten. Alle bør ha litt mat i magen før turen starter og drikke lett tilgjengelig. Juster bekledning når du har gått deg varm, og få i deg litt drikke.

Turen opp til breen tar i underkant av en time. Dersom deltakerne bruker for lang tid (ca 1,5 time eller mer) inn til brekanten, kan brefører av hensyn til resten av gruppen og egen sikkerhet be deg å avbryte turen. Ved brekanten blir første pause. Det er lurt å tenke over hvor mye klær du skal ha på over breen. Det blir ikke muligheter til å justere dette under etappen over breen.

Alle får informasjon og grunnleggende informasjon om brevandring.

  • Stramt tau over breen mellom deltakerne er viktig.

Turen over breen tar ca. 50 min. Deretter er deltakerne kommet opp i Piggura. Her løser deltakerne seg, på beskjed fra brefører, ut av tauene og tar en kort pause her. Den bratteste delen av turen starter.

I løpet av 30 mininutter – 1 time er de fleste kommet opp. Og da er seier’n sikra!!!

Det blir en god pause på toppen, husk å stikke innom hytta for å hilse på «Piggjeguten»

Breførerne avtaler møtetidspunkt enten på toppen, eller tilbake ved tauene. Følg disse og beregn gjerne litt ekstra tid ned igjen. Viktig!

GOD TUR!!!

Toppen av alt 2469 m.o.h. Blir det slik også neste fredag?

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.