fbpx
Slapp av – og LÆR litt!

REKTOR GØRILD JORAMO BLOGGER

Mine hobbyer er jogging, matlaging, turer i skog og mark, arbeid i kjøkkenhagen min, Pokemon Go, strikking og ikke minst lesing. Allerede fra jul i første klasse på barneskolen satt jeg med nesa i ei bok, og det har jeg fortsatt med. Jeg har kost meg masse med å lese, og tiden flyr når jeg leser ei god bok. Lesingen inspirerte meg også da jeg valgte yrke. Jeg koste meg skikkelig da jeg studerte norsk på universitetet, og senere da jeg begynt å undervise i norsk. Jeg vil så gjerne at andre også skal få gode opplevelser med å lese.  

I en svensk film jeg så en gang – «Grabben i graven bredvid» (filmen anbefales!)  – sa en av personene at hun ikke likte å lese. Hun hadde nemlig lest en bok en gang, og den likte hun ikke. Det er som å se en film, og bedømme alle andre filmer ut fra den.  Likevel tror jeg det er noen som har lignende opplevelser. De har lest noen bøker de ikke har likt, og tenker at lesing ikke er noe for dem. Jeg mener at det handler om å finne den rette boka. Selv jeg som elsker å lese, regner med at ca. 90 prosent av alle bøker ikke er noe for meg.

I fjor var 3PBA med på et leseprosjekt, «ungdommens kritikerpris», gjennom Foreningen.Les! De leste 8 nyutgitte bøker, og diskuterte dem i klassen, før de ble enige om hvilken bok de syntes var best, og som de nominerte til den nasjonale prisen. Jeg var med dem og diskuterte en av bøkene, og jeg var imponert over litteraturkunnskapen og lesegleden de viste! Dette vil være kunnskap de vil ha med seg videre i livet.

Selv vil jeg anbefale «I morgen er alt mørkt» av Sigbjørn Mostue. Den passer godt for unge og voksne som liker en spennende historie. En annen bok er «Tett inntil dagene» av Mustafa Can. Forfatteren kom til Sverige sammen med familien sin som gutt. Boka hans handler om ungdomstida hans, om mora hans og forholdet mellom dem. Denne boka burde alle innvandrere, både unge og voksne, lese. Og det bør vi som ikke er innvandrere også. Den tredje boka jeg vil anbefale er «Mengele Zoo» av Gert Nygårdshaug. Den ble kåret til folkets favoritt i Norge for noen år siden.  Den handler om miljøvern og terrorisme, og er kjempespennende.

 bok.jpg

Det gjelder altså å finne den rette boka. Spør kameratene dine om de har en bok å anbefale, spør en lærer eller en av bibliotekarene på Kimen. De kan hjelpe deg med å finne en bok som passer akkurat for deg! Da kan du ha en hyggelig stund, samtidig som du får ny kunnskap om et emne eller en ny forståelse for hvordan andre mennesker kan ha det. I tillegg får du et større ordforråd, bedre rettskrivning og mer kunnskap om hvordan en tekst kan bygges opp. Faktisk blir du også bedre av å skrive når du leser mye.              

HER KAN DU LESE GØRILDS FORRIGE INNLEGG

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen SKAPERGLEDE. Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det!Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen "SKAPERGLEDE". Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det! ... Se merSe mindre

2 uker siden
Last mer

Instagram poster
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.