fbpx
Enkelt og greit; Aglo International

PS! HOVEDBILDET ER OGSÅ BILLEDGALLERI

14 nasjoner er representert i avdelingen. I dag fikk ALLE nasjonene presentere seg. Matvaner, klesdrakter, tørre og harde fakta, flagg, språk osv. osv. osv. Målet for prosjektuka har vært å presentere seg for HVERANDRE og for ANDRE. Bli kjent med noe nytt med andre ord. Konsekvensen er gjerne at det fremmede ikke lenger blir så fremmed.

Smarte som vi er stakk vi innom kjøkkenet FØR alle de andre. Spurte og grov, og måtte selvsagt prøvesmake for å vite hva vi tok bilder av.

Litt urettferdig kanskje; men jeg valgte min personlige favoritt.

Fra Palestina. Sanaa (se hovedbildet).

– Retten fra mitt land heter Moshakhan. Kylling, løk, somakrydder, olivenolje, mandler. Stekt sammen og lagt inn i lefse, forklarer Sanaa.

Sanaa som kommer fra Vestbredden i Palestina laget en vidunderlig rett. Kort og godt.

Her er forresten oppskriften og framgangsmåten fra A til Å. MOSHAKHAN

Vårruller fra Burma (med kylling) og Vietnam (med svinekjøtt), Pierogi fra Polen, Gima fra Sudan. Bokstavelig talt en liten smakebit av alt som var mulig å spise på Aglo i dag.

Fra klokka 11-15 var det elevene som fikk smake, se, høre og lære. I ettermiddag er det åpent hus for alle og enhver.

ag.JPG

Glimrende tiltak, og sultne som vi pleier å være anbefaler vi reprise i alle fall en gang i måneden…, kanskje to.

At HOs kulturuke har vært vellykka er det ingen tvil om. Vi fikk med oss bare selve FINALEN, men prosessen fram mot finalen har vært vel så viktig skal vi tro elevene – og lærerne i HO-avdelinga. Hvem vet forresten hvordan Kongos flagg ser ut? Vi hadde (må vi vel innrømme) ikke peiling. Nå vet vi det. Vi vet mye annet også om Kongo, Vietnam, Burma, Polen osv.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.